16 aprilie 2024
Razie la prima oră a dimineții. Peste 180 de amenzi, permise și certificate, reținute

Razie la prima oră a dimineții. Peste 180 de amenzi, permise și certificate, reținute

La data de 27 mai a.c., în intervalul orar 06:00 – 09:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

În atenția polițiștilor s-au aflat, în special, conducătorii auto care se urcă la volan, deși au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat peste 160 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

Totodată, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat peste 180 de sancțiuni contravenționale, iar, ca măsură complementară, aceștia au retras 10 certificate de înmatriculare și au reținut 12 permise de conducere.

Exemplu: În dimineața zilei de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au oprit pentru control, pe raza localității, un autoturism condus se un bărbat de 54 de ani, din Târgoviște. Acesta, în urma testării cu aparatul etilotest, a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.305 lei, iar exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice i-a fost suspendată pentru 90 de zile.

sursa – IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial