28 martie 2024
VIDEO – Scandal cu împuşcături, la Picior de Munte. Pădurarul a tras cu pistolul după ce un consătean l-ar fi bătut cu cazmaua

VIDEO – Scandal cu împuşcături, la Picior de Munte. Pădurarul a tras cu pistolul după ce un consătean l-ar fi bătut cu cazmaua

Scandal cu împuşcături, marți după-amiază, în localitatea Picior de Munte, din judeţul Dâmboviţa.  

Un pădurar spune că s-a văzut nevoit să tragă cu pistolul mai multe focuri de avertisment, după ce un consătean de-al său, cu care se afla în conflict de mai mult timp din cauza unui teren, ar fi sărit să-l bată cu cazmaua.

Cel acuzat susţine însă că pădurarul ar fi pornit tărăboiul, iar el a încercat să se apere.

Duce lemne la lume! Mă şi care e problema ta? Pe pământul meu a dat la lume lemne să tacă!”.

Pădurarul, de 50 de ani, spune că tot conflictul este din cauza unei suprafeţe de teren pentru care părinţii lui se judecă cu individul de mai bine de doi ani. Marți, după prânz, pădurarul mergea cu maşina prin sat, iar la un moment dat s-a întâlnit cu rivalul său, cu căruţa.

Ion Liță, pădurar: ”Mi-a ieşit în stradă cu căruţa şi m-a lovit, a dat cu sapa, a rupt sapa, mi-a dat în maşină. Văzându-mi viaţa în pericol a trebuit să fac uz de armă, cu nişte cartuşe de zgomot, ca să-l sperii. Mi-a dat cu pumnii pe spinare”.

Cel reclamat, în vârstă de 60 de ani, are însă o altă variantă.

Nicu Mihalache, bărbatul reclamat: ”Ce să fac, domne, am ajuns să nu mai poţi să mergi pe drum, să te omoare cu pistolul?! Am bani, vă îngrop!”.

Scandal și între soțiile celor implicați

Tărăboi este şi între soţiile celor doi bărbaţi implicaţi în scandal.

Mariana Liță, soția pădurarului: ”Ăsta a terorizat o lume întreagă! E posibil aşa ceva? S-a mai bătut cu cineva!”.

Elisabeta Pascalache, soția reclamantului: ”Am ieşit cu căruţa în drum, să plecăm la câmp, el venea din deal cu viteză, a pus brusc să dea peste el. Și a început să tragă cu pistolul”.

În urma apelului la 112, la faţa locului s-au mobilizat mai multe echipaje de poliţişti. Toţi cei implicaţi în scandal au fost audiaţi, iar poliţiştii urmează să stabilească exact în ce împrejurări s-a folosit armamentul şi cine se face vinovat de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii i-au ridicat arma pădurarului şi urmează să stabilească exact dacă a fost vorba şi despre un caz de ultraj.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial