26 aprilie 2024
Razie în forţă a poliţiştilor din Fieni! Ce nereguli au constatat

Razie în forţă a poliţiştilor din Fieni! Ce nereguli au constatat

Acțiuni ale polițiștilor dâmbovițeni

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni și cei de la Secția nr. 7 Poliție Rurală Fieni au organizat acțiuni care au avut ca obiectiv creșterea gradului de siguranță și asigurarea unui climat de ordine și liniște publică.

Polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.670 de lei, și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au legitimat 37 de persoane și au controlat 22 de autovehicule, și 4 vehicule cu tracțiune animală.

De asemenea, la data de 27 noiembrie a.c., în intervalul orar 10:00-18:00, polițiștii de la Serviciul Rutier, alături de polițiștii de la formațiunile rutiere din județ, au organizat o acțiune pentru combaterea vitezei excesive la volan, precum și pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație.

Astfel, polițiștii au aplicat 217 sancțiuni contravenționale, au constatat 3 infracțiuni, au retras 2 certificate de înmatriculare și au reținut 11 permise de conducere.

Cele 11 permise de conducere au fost reținute pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză.

În plus, din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, cele mai multe, 133, au fost pentru viteză excesivă și 24 pentru neportul centurii de siguranță.

Totodată, la data de 26 noiembrie a.c., în intervalul orar 14:00-18:00, polițiștii de la rutieră au organizat o acțiune de tip blitz, pe raza de competență a Poliției Orașului Titu, în vederea prevenirii și combaterii încălcării normelor rutiere în vigoare.

Pe parcursul a 4 ore, polițiștii au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, nu poartă centura de siguranță sau conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 100 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea, 23 fiind sancțiuni pentru depășirea limitei de viteză și 22 pentru nepurtarea centurii de siguranță.

De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița reamintesc conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de depășiri neregulamentare.

Manifestați prudență și responsabilitate atunci când vă deplasați pe drumurile publice!

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial