24 aprilie 2024
Razie – 16 şoferi au rămas fără permis, din cauza vitezei şi a alcoolului

Razie – 16 şoferi au rămas fără permis, din cauza vitezei şi a alcoolului

În urma unei razii organizate, polițiștii de la rutieră au constatat 9 infracțiuni, au aplicat 323 de sancțiuni contravenționale și au reținut 16 permise de conducere.

Peste 130 de polițiști de la rutieră și ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier, creșterea gradului de siguranță în trafic și pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

În cadrul raziei, polițiștii au constatat 9 infracțiuni, dintre care 2 fapte au fost pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, și au aplicat 323 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 187.340 de lei.

Din totalul acestora, 73 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 21 pentru indisciplina pietonilor și bicicliștilor.

Alte 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 16 permise de conducere, dintre care 7 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și 8 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial