20 aprilie 2024

Rămâi mască! Prins cu aloolemie de 2, 75 mg/l alcool pur în sânge!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolReţinut pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier

 

În cursul lunii aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Răzvad au depistat un bărbat, de 65 de ani, din Gorgota, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma prelucrării mostrelor biologice, s-a stabilit că şoferul avea o îmbibaţie alcoolică de  2,75 mg/l alcool pur în sânge.

 

Pe numele lui, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „ conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

 

În ziua de 3 noiembrie a.c., bărbatul a fost identificat în trafic, la volanul unui autoturism, deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule.

 

Întrucât emana halenă alcolică, poliţiştii au procedat la conducerea acestuia la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă conducătorul auto a refuzat.

 

Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial