18 mai 2024

Racoviţa – Minor surprins de poliţişti la volanul unui autoturism furat. Maşina avea plăcuţe cu numere false

accagInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au întocmit mai multe dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, doi bărbați, de 27 și 31 de ani, au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule, pe raza județului, deși nu dețineau permise de conducere, iar un altul, de 25 de ani, în timp ce avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Totodată, polițiștii au surprins un minor, din Racovița, care ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Din cercetări, a rezultat că autoturismul ar fi avut aplicate plăcuțe cu numere provizorii de înmaticulare false și că ar fi fost sustras de la domiciliul unui membru al familiei.

De asemenea, polițiștii au oprit, pentru control, pe raza localității Potlogi, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste limita de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Totodată, un alt conducător auto, de 41 de ani, din Doicești, care emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial