20 aprilie 2024
“Voi fi primul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa care plăteşte rate pentru creditele contractate în mandatele anterioare”

“Voi fi primul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa care plăteşte rate pentru creditele contractate în mandatele anterioare”

„Situaţia pe care am găsit-o la Dâmboviţa este următoarea: 600 de miliarde lei vechi datorii scadente, corecţii financiare de aproape 400 de miliarde pe toate proiectele europene derulate de CJ Dâmboviţa.

Sunt reţinuţi cam 25% din fiecare cerere de decontare, bani pe care trebuie să-i plătim de la bugetul local.

Guvernul va adopta zilele acestea un act normativ şi sper să mai scap de corecţii.

Am preluat proiectul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu 100 de miliarde datorii către constructor şi cu 280 de miliarde corecţii financiare.

Sunt sancţiuni aplicate de organismul intermediar din cauza unor nereguli găsite în procesul de achiziţie publică.

Am preluat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubritate cu 210 miliarde datorii, acumulate în 2010-2011 şi primele luni ale anului 2012.

Am preluat în judeţ lucrări executate la şcoli de 184 de miliarde, neplătite din 2008 până astăzi.

Am depus o serie de eforturi extraordinare să ducem la capăt proiectul de la Spitalul Judeţean.

Situaţia din Dâmboviţa e cunoscută şi la Guvern. Voi fi primul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa care plăteşte rate pentru creditele contractate în mandatele anterioare.

În 2015 vom avea 400 de miliarde rate şi dobânzi la credite.

La Palatul Potlogi, firma care executa proiectul îşi schimbase denumirea şi a trebuit să reziliez contractul, care risca să primească o corecţie de 100%”, spune preşedintele C.J. Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial