27 aprilie 2024
“Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a optat satisfăcut pentru vocabularul suburban”

“Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a optat satisfăcut pentru vocabularul suburban”

“Abandonul decenței în favoarea exprimării suburbane

De unde credeam că primarul Gabriel Boriga a renunţat definitiv la umilele preocupări legate de administraţia locală, constat că nu-i întru totul adevărat. E drept, nu mai participă la şedinţele Consiliului Local, nu-l mai interesează proiectele municipalităţii, nu mai face nici măcar efortul de a mima acest interes. Dar îşi rezervă libertatea de a reacţiona atunci când este criticat pentru lipsa de responsabilitate în exercitarea atribuţiilor ce-i revin în calitate de primar ales.

Desigur, ţine de normalitate ca paleta de critici să îmbrace variantele tuturor părţilor, urmând ca opinia publică să filtreze justeţea şi veracitatea afirmaţiilor. Dar e absolut ruşinos atunci când, în cadrul acestui schimb de replici, unul dintre combatanţi abandonează decenţa în favoarea exprimării suburbane. Şi cu atât mai nedemn cu cât respectivul poartă pe umeri (sau aşa ar trebui să se întâmple) responsabilitatea funcţiei de primar. E nedemn pentru el, ca persoană, nedemn pentru haina oficială pe care o îmbracă, nedemn pentru prestigiul instituţional care ar trebui să-i dicteze o prestaţie civilizată.

Din păcate pentru peisajul local, primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a optat satisfăcut pentru vocabularul suburban în replica pe care s-a simţit obligat să mi-o ofere, ca reacţie la criticile din ultima perioadă. Amestecată cu minciuni şi jigniri inutile, exprimarea lipsită de cuviinţă a primarului Boriga ni l-a dezvăluit în toată splendoarea sa: un personaj lipsit de cultura dialogului onest, nesigur pe el, compensând lipsurile evidente prin agresivitate şi mitocănie.

P.S: Devine ridicolă eterna trimitere la îndeplinirea „fără crâcnire” a ordinelor „stăpânului politic”. Insistenţa domnului Boriga nu face decât să dezvăluie anumite traume de ordin personal. Am mai spus-o şi o repet: coloana morală încovoiată a acestui personaj nu poate concepe altfel de comportament decât cel în genunchi”, scrie consilierul municipal USL, Cristian Stan, pe pagina sa de facebook.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial