28 aprilie 2024
Puntea pietonală dintre comunele Hulubești și Ludești. Scapă cine poate…

Puntea pietonală dintre comunele Hulubești și Ludești. Scapă cine poate…

Aflată la limita comunelor Hulubești și Ludești, puntea pietonală care deservește cetățeni din ambele localități, pare să fie uitată definitiv atunci când vine vorba de întreținerea și modernizarea ei.

Primarul din Ludesti, Dincă Laurențiu, a solicitat acum mai bine de 10 ani celor din Hulubești să construiască în parteneriat un pod de beton, însă s-a izbit de refuzul categoric al primarului de atunci, Adrian Chiriță.

Cetățenii care trec pe aici sunt din satele Miloșari și Păișeni, drumul pe aici scurtând cu peste 2 km calea către DJ702A.

După inundațiile din anii 70, statul comunist a venit în ajutorul cetățenilor rămași izolați peste râul Potop, și a construit mai multe astfel de punți pietonale, iar în alte părți fiind construite poduri rutiere din lemn sau din fier.

Singurul care și-a mai dat interesul a fost totuși primarul din Ludesti, despre care oamenii spun că ar fi făcut ultima intervenție în vederea întreținerii și reparațiilor necesare.

Starea acestei punți este deplorabilă, blănile dacă nu lipsesc, sunt putrede sau rupte, iar cablurile care delimitau odinioară puntea, au fost furate și au luat calea centrelor de reciclare a fierului vechi.

Purcăreanu Ion povestește “Aici a murit tata în 1982, tot așa ca acum, a căzut de pe pod, că nu era balustradă”.

Andrei Elena, ne mărturisește “până în Paști, anul ăsta, eu am dat două căruțuri de blăni, și a fost reparată tot de niște băieți din sat, nu de la primărie. Primăria se interesează când vine la alegeri “.

Folosită zilnic, de către navetiștii care trebuie să ajungă la stația de autobuz, de elevii care trebuie sa ajungă la liceele din Găești, sau de către bătrânii ce merg până la magazin, puntea aceasta reprezintă un real pericol, fiecare trecere echivalând cu o posibilă tragedie.

In zonă fusese amplasat și un proiector legat la iluminatul public, însă a fost desființat pe motiv că însăși modalitatea de amplasare a acestuia, într-un nuc, reprezenta un pericol pentru cetățeni.

Ziua sau noaptea, traversarea râului Potop este o aventură din care, dacă scapi cu viață, nu poți decât să te bucuri.

Viceprimarul comunei Ludesti, Dobra Florin, ne-a confirmat că, în cele din urmă s-a luat hotărârea de a se construi un pod rutier în zona Iamandi, către Miloșari.

Avizele necesare de la Apele Române sunt primite, licitația pentru pod este pe site-ul de achiziții publice începând de marți 5 septembrie, iar podul va fi realizat doar prin fonduri proprii, de către primăria Ludești.

Pentru binele și siguranța cetățenilor sperăm ca această investiție să se concretizeze cât mai repede cu putință!

articol scris de Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial