29 martie 2024

Pucioasa – 100 de sancțiuni, la foc automat!

www.mariusbuga.ro_images_polpuRazie a poliţiştilor dâmboviţeni, în oraşul Pucioasa

 

În intervalul orar 06:00 – 12:00, peste 35 de poliţişti specializaţi în investigaţii criminale, investigarea fraudelor, ordine publică şi poliţie rutieră au desfăşurat pe raza de competenţă a oraşului Pucioasa, o razie pentru creşterea climatului de siguranţă civică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru reducerea riscului rutier.

 

În cadrul acţiunii au fost aplicate 100 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 11 360 lei.

 

Dintrea acestea, 21 au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 10 pentru încălcarea OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români şi 65 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie.

 

De asemenea, în urma neregulilor constatate, poliţiştii au confiscat aproape 1 700 de pâini, 300 de kilograme de pepeni, 400 de garoafe şi 300 de ţigarete.

 

La acţiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Dâmboviţa şi jandarmi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Exemplu :

 

În urma cercetărilor efectuate la o societate comercială, cu sediul în localitatea Buciumeni, poliţiştii au descoperit că, în perioada 2013-2014, administratorul acesteia, un bărbat de 40 de ani, s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiar-contabile, prin nedeclararea punctului de lucru al societăţii, din oraşul Pucioasa.

 

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii prev. şi ped. de art. 9 lit. f din Legea 241/2005 privind Codul Muncii, respectiv „sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial