29 martie 2024

PSD Dâmboviţa, decizie de ultimă oră cu privire la Guvernul Grindeanu!

alexandru-oprea„Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului a fost lipsită de sens, la nicio lună de zile de când Guvernul a fost mandatat să asigure guvernarea acestei ţări. De asemenea, reiterez faptul că acest Guvern şi-a respectat promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală, din măsurile pe care Guvernul le avea de transpus în practică în primul trimestru au mai rămas doar 12 de aplicat.

Am avut o discuţie la nivelul Parlamentului, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu ministrul Dezvoltării şi vicepremier, Sevil Shhaideh, cu ministrul Finanţelor, cu primul ministru şi am fost asiguraţi că acest Guvern îşi va pune în practică programul de guvernare şi acele măsuri legate de guvernarea în bune condiţii a României vor fi duse la îndeplinire. Aţi văzut că nici măcar nu au reuşit să strângă un număr egal de voturi pentru susţinerea moţiunii cu cei care au semnat moţiunea de cenzură. Parlamentarii PSD au asigurat cvorumul de şedinţă, dar nu au votat.

Am vrut să vedem dacă această opoziţie poate să adune foarte multe forţe în jurul ei, dar s-a văzut foarte clar că majoritatea din Parlament este stabilă, funcţionează şi că este mai greu de dat jos un Guvern. Pe de altă parte, eu nu cred că în actualele conjuncturi socio-economice şi politice din Europa de Est şi din ceea ce se întâmplă în jurul nostru, aceste acţiuni ne pot face bine ca stat sau ca popor.

Cred că ar trebui să avem mai multă raţionalitate în a aborda astfel de probleme… Nu cred că avem nevoie de instabilitate, nu cred că avem nevoie să blocăm din nou proiectele europene, nu cred că avem nevoie, din nou, să nu avem un buget şi să ne ducem în nişte discuţii sterile legate de care este mai competent să guverneze.

Avem întâlniri în continuare cu organizaţiile locale. Am declanşat acţiunea de strângere a semnăturilor pentru Guvernul Grindeanu, vom finaliza această acţiune în jurul datei de 20 februarie.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa şi-a propus să strângă peste 40.000 de semnături de susţinere a Cabinetului Grindeanu, iar acum suntem undeva spre jumătatea acestei cifre.

Vom continua şi zilele următoare, sper să ne ajute şi vremea, dar ne vom realiza targetul de 40.000 de semnături”, a declarat secretarul executiv al PSD Dâmboviţa şi preşedinte al CJD, Alexandru Oprea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial