16 aprilie 2024
PSD Dâmboviţa, în duel cu fostul consilier Cezar Frăţilă!

PSD Dâmboviţa, în duel cu fostul consilier Cezar Frăţilă!

„S-a depus către Consiliul Local la data de 19.12.2011 adresa prin care se solicita ca în următoarea şedinţă a Consiliului Local, prin hotărâre, să se ia act de încetarea mandatului de consilier al dlui Frăţilă Ioan Cezar şi să se dispună validarea în funcţia de consilier local a dlui Olaru Marin, supleant pe lista PSD la ultimele alegeri locale la poziţia nr. 7, membru al PSD. În situaţia în care la şedinţa ordinară de CL nu se va lua act de încetarea mandatului, urmează să ne adresăm Tribunalului Dâmboviţa pentru a pronunţa o hotărâre în acest sens.

Menţionez că, potrivit dispoziţiilor art. 9, alin. 2, lit h1, art. 9 alin 3 şi art. 12, alin 1 din Legea nr. 393 din 28 septembrie 2004 privind Statutul aleşilor locali, «calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calităţii de membru politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales; Încetarea de drept a mandatului de consilier se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier». Art. 12 (1) prevede «În toate situaţiile de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale a acestuia consiliul local adoptă în prima şedinţă ordinară, la propunerea primarului, o hotărâre prin care se ia act de situaţia apărută şi se declară vacant locul consilierului în cauză».

Precizăm, de asemenea, că potrivit dispoziţiilor art. 96, alin (9) din Legea nr. 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, «candidaţii înscrişi în liste, care nu au fost aleşi, sunt declaraţi supleanţi în listele respective. În caz de vacantă a mandatelor de consilieri aleşi pe liste de candidaţi, supleanţii vor ocupa locurile devenite vacante, în ordinea în care sunt înscrişi în liste, dacă, până la data validării mandatului pentru ocuparea locului vacant, partidele politice sau, după caz, alianţele politice ori alianţele electorale pe listele cărora au candidat supleanţii confirmă în scris, sub semnătura conducerilor judeţene ale partidelor politice, respectiv ale acelor partide politice care au constituit alianţe politice sau alianţe electorale, că supleanţii fac parte din partidul politic respectiv ori din unul dintre partidele politice care au constituit alianţele politice sau alianţele electorale, după caz”, spune Cristian Stan, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial