19 aprilie 2024

PSD acuză – “Butimanu devine o «oază» de neînchipuit!”

primaria-butimanu-bun„Au fost înregistrate două plângeri penale la Parchetul Dâmboviţa, una din partea Consiliului Local Butimanu şi cea dea doua din partea preşedintelui Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Ambele dosare se află la Postul de Poliţie Butimanu…

S-a început în urmă cu trei săptămâni audierea unor rezidenţi, dar din ceea ce am văzut, 90% sunt cei care au proprietăţi în Butimanu şi care au fost de bună voie să-şi facă actele de domiciliu acolo unde au şi casă. În rest, cazurile care au fost semnalate de mine, familiile din Butimanu care au luat în spaţiu între 3 şi 10 persoane nu sunt audiate… Sunt persoane luate în spaţiu din Iaşi, Călăraşi, Cojasca şi de peste tot. Butimanu devine o «oază» de neînchipuit.

Dosarele acestea sunt la un singur agent de poliţie al Secţiei 3 Butimanu, care este în concediu medical de mai multe săptămâni. Am rugat inspectorul şef de Secţie să se ocupe de această situaţie, pentru că de la o zi la alta apar tot mai mulţi rezidenţi la Butimanu.

Astăzi, sunt 300, adică 300 de cetăţeni aduşi pentru vot într-o comunitate în care cetăţenii cu drept de vot sunt 1500. Zilele acestea, într-o singură zi, unui cetăţean din Butimanu i-au fost introduse opt persoane din Giurgiu. Din informaţiile pe care le am, acestea au obţinut câte 300 lei pentru a accepta viza de flotant. În situaţia dată, până pe 20 aprilie, termenul limită să se facă rezidenţi aşa cum spune legea, probabil că Butimanu va ajunge la 400, 500 de rezidenţi.

În această situaţie îmi pun întrebarea dacă eu, Gabriel Olteanu, mai are rost să candidez şi totodată dacă cetăţenii din Butimanu mai au importanţă, mai contează votul lor? E foarte clar, chiar dacă oamenii vor schimbare, indivizii aceştia nu mai pun bază pe votul lor şi aduc din afară de cât este nevoie.

Fac un apel disperat către prim-procurorul Parchetului Dâmboviţa, către inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa pentru a trimite cadre specializate şi a ancheta ceea ce se întâmplă la Butimanu. Şi nu în ultimul rând, fac apel la Ministrul de Interne să nu rămână indiferent la aceste fraude de la Butimanu.

Nu se poate ca soarta unei comune să fie decisă de nişte indivizi care nu au nicio legătură cu ea. Eu unul nu credeam că am să mai trăiesc clipele din 2012, când în acelaşi mod sistemul mafiot condus de primarul Dragnea a câştigat alegerile.

Şi astăzi, după 4 ani în care alţii au decis soarta comunei, Butimanu este în haos şi dezamăgire”, a declarat viceprimarul comunei Butimanu, Gabriel Olteanu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial