28 martie 2024

Programul celor arestaţi preventiv, în beciul Poliţiei Dâmboviţa!

arestati2COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia dâmboviţeană vă informează:

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa funcţionează Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, subunitate ce are ca atribuţii garantarea respectării drepturilor şi asigurării pazei persoanelor private de libertate, precum şi escorta acestora către instituţiile abilitate.

Programul de vizite al persoanelor depuse şi încarcerate în acest centru este reglementat prin Ordinul Ministerului Justitiei nr.2714/C/2008 privind durata şi perioada vizitelor, greutatea şi numărul pachetelor, precum şi categoriile de bunuri ce pot fi primite, cumpărate, păstrate şi folosite de persoanele aflate în executarea pedepselor privative de libertate .

La nivel judeţean, programul de vizite este următorul:

În fiecare zi de marţi sau joi, în intervalul orar 08:00-15:30.

Potrivit prevederilor Ordinului Ministerului Justitiei nr.2714/C/2008,persoanele arestate preventiv şi cele condamnate pentru care nu s-a stabilit regimul de executare al pedepsei, beneficiază de 4 vizite/lună.

Minorii şi femeile gravide ori care au născut, pentru perioada în care îngrijesc copilul în locul de deţinere, beneficiază de 8 vizite/lună.

De asemenea, persoanele private de libertate pot primi lunar pachete cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kilograme, la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe şi legume, 20 litri apă minerală şi/sau băuturi răcoritoare. Pachetul se primeşte cu ocazia efectuării uneia dintre vizite.

De la începutul anului şi până în prezent, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dâmboviţa au fost întroduse pe bază de ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore 156 de persoane, dintre care, faţă de 89 s-a luat măsura arestării preventive.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial