11:00
TTBT Foaier
Întâlnirile Babel
11:00
Piața „Mihai Viteazul”
Teatru la cutie
Concept și scenografie: Ana Maria Cucută Sandu
Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, România, 60 min.
15:30
TTBT Sala Studio „Mihai Dimiu”
Micul Prinț
după Antoine de Saint-Exupéry
Un spectacol de Mihai Constantin Ranin
Coproducție Donetsk Regional Academic Drama Theatre of Mariupol, Ucraina, și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, România, 55 min., 7+

„Toți adulții au fost cândva copii, doar că puțini dintre ei își amintesc.” Regăsim acest gând în prologul cărții „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry, privită adesea drept o carte pentru copii, dar presărată cu situații alegorice și sensuri filosofice. Spectacolul „Micul prinț” este povestea unui copil care vrea să înțeleagă lumea. El călătorește cu ajutorul imaginației și al tehnologiei pe diferite planete, deținute de câte un personaj inedit. Fiecare dintre aceste personaje îi dă o lecție, uneori sub forma unei metafore. Suntem martorii unui proces de maturizare, unui simulator de experiențe. Micul Prinț este interpretat chiar de un copil actor (Matvii Kytrysh), însoțit de propria sa mamă (Olena Bila) ca ghid prin poveste. Ce metaforă frumoasă: mama își însoțește fiul atât în viață, pe scenă, cât și în contextul poveștii.
Teatrul Academic Dramatic Regional Donețk este un teatru din Mariupol, în sudul Ucrainei. A fost construit în 1960 și a intrat în atenția internațională a publicului când a fost în mare parte distrus de atacurile aeriene ale armatei ruse pe 16 martie 2022, rezultând în moartea a aproximativ 600 de persoane.
17:00
TTBT Sala Mare
Excepția și regula
de Bertolt Brecht
Regia: Jieun Kim
Theater Group BAN, Seul, Coreea de Sud, 80 min., 14+

O piesă muzicală captivantă, plină de cântec și mișcare, în care publicul este implicat în calitate de juriu, participând activ prin voturile sale. Întâlnim excepția care zguduie lumea așa cum o știm. Excepția dezvăluie adevărul despre obiceiurile existente. Cu această ocazie, se naște întrebarea: chiar dacă aceste obiceiuri sunt practici dăunătoare, ar trebui să le urmăm de dragul unei societăți stabile? Negustorul Karl Langmann, care vrea să obțină contractul petrolier cu orice preț, este însoțit în călătoria sa de un ghid și un coolie (denumirea pentru un muncitor necalificat din țările asiatice). La îndemnul negustorului, cei trei pornesc într-o lungă călătorie prin Deșertul Yahi. Negustorul devine neliniștit și deranjat de favoritismul evident al ghidului față de coolie și îl concediază. Acum, tot ce li se așterne în față este întinderea nesfârșită a Deșertului Yahi și propriile lor obiceiuri. Pe măsură ce rezerva de apă se diminuează, negustorul devine din ce în ce mai nervos și ajunge să-l omoare pe coolie, care, de fapt, tocmai se apropia cu intenția de a-i oferi negustorului niște apă.
Fondată ca Sistem Colectiv Egalitar în mai 1996, în spiritul teoriei autorului, este o companie de teatru cu tradiție și pasiune care își sărbătorește, în 2025, cea de-a 29-a aniversare. În viitor, trupa de teatru „BAN” va continua să creeze piese umane, bazate pe un spirit teatral sănătos.
18:30
TTBT Sala Sindicatelor
Vernisaj expoziție „(De)Ochiul Adevărului”
Artist Sorana Țopa
19:00
TTBT Sala Sindicatelor
Furtuna
după William Shakespeare
un spectacol de Mihai Ţărnă
Teatrul Fără Nume, Chișinău, Republica Moldova, 120 min., 12+
21:30
Piața „Mihai Viteazul”
Gloria
Concept și regie: Yaroslav Fedoryshyn
Lviv Voskresinnia Theatre, Ucraina, 45 min.