1 mai 2024

Procurorii DNA bagă spaima în politicienii târgovişteni! Cine şi de ce a falimentat Termica?

dna„Este o plângere pe care a făcut-o GDF Suez. Sunt toţi consilierii locali din 2004 până în 2016, conducerea Termica, fosta conducere a municipiului Târgovişte şi a judeţului şi aşa mai departe…

Nu pot să dau prea multe amănunte, decât să vă spun că de când am venit în Consiliul Local primul proiect de hotărâre a fost acela de a da 40 miliarde către Termica, am votat, după aceea s-au mai dat încă 60 de miliarde, am votat şi atunci şi probabil s-ar fi dat încă vreo câteva sute de miliarde în 2014 şi 2015…

Problema Termica este următoarea: scăderea drastică a numărului de abonaţi şi pierderi foarte mari. Era imposibil ca SC Termica să mai poată funcţiona, mai ales în condiţiile în care au fost situaţii, şi foarte frecvente, în 2012 şi 2013, când copiii au rămas fără căldură în şcoli. Această situaţie nu mai putea continua.

Am respins în Consiliul Local Municipal Târgovişte proiectul privind centralele termice în condensaţie cu Termloc Bacău, proiect în valoare de peste 9 milioane de euro, am aprobat în Consiliul Local o investiţie pentru aceleaşi obiective de investiţii în valoare de aproximativ 3 milioane de euro.

Chiar noi, consilierii USL, am convocat la un moment dat o şedinţă de Consiliu Local în care am solicitat capitalizarea Termica, pentru că în iarna lui 2013 furnizorul de gaze întrerupse-se gazul şi şcolile din municipiu nu puteau să funcţioneze, era o situaţie de forţă majoră, o situaţie absolut fără ieşire.

Problema Termica, repet, era numărul foarte scăzut de abonaţi, în 2012 deja mai erau puţin peste o mie de abonaţi, incluzând ANL, locuinţe sociale, şcoli, grădiniţe… Ce s-a întâmplat înainte, cei care trebuie să dea răspunsul sunt alţii. GDF Suez reclamă faptul că SC Termica a fost condusă în mod special către o încetare a furnizării pentru ca alţii să beneficieze de diferite avantaje.

Este regretabil că se întâmplă aşa ceva, dar SC Termica în 2012 era deja o societate în moarte clinică, care era resuscitată din când în când prin sute de miliarde de la bugetul local şi nu mai putea să continue la modul acesta, fizic reţelele erau supradimensionate şi nu exista niciun fel de perspectivă pentru SC Termica… De ce a ajuns aici?!

Este o întrebare la care nu eu sunt abilitat să dau un răspuns şi mă bucur că se face lumină în acest caz”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial