28 aprilie 2024
Prinţul Charles vine la Şcoala Vizureşti, din comuna Ciocăneşti!

Prinţul Charles vine la Şcoala Vizureşti, din comuna Ciocăneşti!

printPrinţul Charles este aşteptat, vineri la prânz, în satul Vizureşti din comuna Ciocăneşti! Înaltul oficial va fi însoţit de ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. Cei doi oaspeţi vor vizita şcoala din localitate, după ce un ONG din Anglia a sponsorizat renovarea clădirii.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles al Marii Britanii, aflat în prima vizită oficială în România din 1998. Şeful statului îl va decora miercuri seara pe Prinţul de Wales.

Prinţul Charles al Marii Britanii a sosit la Palatul Cotroceni la ora 17.00, fiind întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului i-a spus lui Charles că se bucură să îl revadă, după ce Prinţul de Wales s-a aflat în România şi anul trecut, într-o vizită private.

După primirea oficială, Klaus Iohannis şi Prinţul Charles au avut o întâlnire tete-a-tete, alături şi de delegaţiile oficiale, iar în această seară urmează să îl decoreze cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Mare Cruce.

Potrivit Administraţiei prezidenţiale, discuţiile vor viza dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii, evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit, cu accent pe situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi ampla activitate caritabilă desfăşurată în România de Prinţul de Wales.

Anterior sosirii la Palatul Cotroceni, moştenitorul Coroanei Britanice a fost la Monumentul Ostaşului Necunoscut, unde a depus o coroană de flori.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Turneul european pe care Prinţul de Wales îl începe miercuri include şi vizite în Italia şi la Vatican, în perioada 31 martie – 5 aprilie, apoi o vizită în Austria, la Viena, în perioada 5-6 aprilie, informează news.ro

FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial