2 mai 2024

Primarul Târgoviştei vrea 20 de milioane de euro pentru reabilitarea blocurilor!

cstanp1„Pe zona de reabilitare termică a blocurilor avem finalizată prima cerere de finanţare în valoare de 5 milioane de euro.

Urmează să întocmim documentele pentru cea de-a doua cerere de finanţare, încă 5 milioane de euro. Sperăm ca până la sfârşitul programului, a perioadei de depunere a documentelor, care este 15 noiembrie anul curent, să depunem cel puţin patru cereri de finanţare, adică 20 de milioane de euro, pe zona de reabilitare termică a blocurilor din municipiul Târgovişte.

Este vorba de fonduri europene, practic programul cel mai atractiv pentru cetăţeni. Sunt interesate de acest program câteva asociaţii de proprietari din zona centrală, din zona microraionului V şi din zona microraionului IV, unde am avut cele mai multe solicitări. În principal au venit cei din blocuri cu mai mult de patru nivele, pentru că, având în vedere înălţimea lucrării personale de reabilitare termică, oamenii au fost foarte receptivi.

Programul presupune şi o activitate de expertizare a lucrărilor deja făcute, iar dacă acele lucrări corespund normelor tehnice acceptate de Uniunea Europeană, rămân. Dacă nu, vor trebui desfiinţate şi atunci a existat o anumită reticenţă din acest punct de vedere. Eu sper să creăm cadrul atragerii a 20 de milioane de euro în Târgovişte, fonduri europene, până în luna noiembrie, ca şi cereri de finanţare depuse. Ar fi păcat să nu facem acest lucru…

În afară de scările de bloc care au intrat pe Programul Ministerului Dezvoltării şi în programul european, toate celelalte scări de bloc din municipiul Târgovişte sunt eligibile pentru acest program”, a declarat primarul Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial