28 aprilie 2024

Primarul Târgoviștei – 1 decembrie 2018, termenul de finalizare al lucrărilor pentru centura municipiului

centura„Am semnat contractul aferent Centurii municipiului Târgovişte, un contract foarte important pentru târgovi şteni. A fost depusă garanţia de bună execuţie, urmează să dăm Ordinul de începere a lucrărilor.

Am avut o discuţie de câteva ore cu constructorii, am negociat termenul actual contractual, în sensul că lucrările vor fi finalizate până la 1 decembrie 2018, urmând ca până la finalul lunii decembrie 2018 să facem toate formalităţile de închidere a contractului, inclusiv a contractului de execuţie, dar şi a contractului de finanţare pe care îl avem cu Ministerul Dezvoltării. Se va face organizarea de şantier şi sper ca într-o săptămână, maxim 10 zile, să înceapă efectiv lucrările pe Centura municipiului.

Cu prioritate vor fi abordate podurile şi pasajele rutiere pentru că reprezintă segmentul de lucrări care necesită cel mai îndelungat timp, sunt nişte termeni tehnologici care trebuie respectaţi. Facem toate eforturile pentru ca până la 1 decembrie 2018 proiectul privind Centura municipiului să fie finalizat. Va lucra o asociere de firme, liderul de asociere este SC TELOR, este o firmă din Bucureşti. Valoarea contractului este de 53.000.000 lei.

Avem un procent de 27% care este executat, s-a lucrat puţin la canalizare, s-a lucrat la asfaltări, nu au fost abordate din păcate de nicio culoare până la acest moment lucrările la poduri. La expertiză a reieşit că o parte din lucrările executate s-au degradat. Dar nu lucrările de asfaltare reprezintă problema, acestea se pot face repede.

Mai este o lucrare la Centură care trebuie abordată cu prioritate, este vorba despre zona drumului care face legătura dintre Mihai Bravu şi strada Gimnaziului, drumul care practic se creează acum, unde va trebui să înceapă foarte repede activitatea”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial