28 martie 2024
Primarul oraşului Găeşti, Grigore Gheorghe, veşti despre focarul de coronavirus de la Arctic

Primarul oraşului Găeşti, Grigore Gheorghe, veşti despre focarul de coronavirus de la Arctic

griguta“Ca urmare a identificării de către D.S.P. Dâmboviţa a două cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS Co-V-2 în data de 7 şi 9.05.2020, la nivelul S.C. Arctic S.A. Găesti, unitatea a decis testarea profilactică a tuturor contacţilor de muncă din hala de producţie “asamblare uşi”.
Testările efectuate la primii 100 de salariaţi au evidenţiat pozitivarea a 32 de persoane, care nu prezentau simptomatologie specifică COVID 19 şi care nu au fost contacţi apropiaţi cu cele două cazuri de îmbolnăvire, conform definiţiei de caz.
D.S.P. Dâmboviţa a dispus dirijarea celor 32 de persoane către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.Totodată, au fost identificaţi toţi contacţii intradomicilari şi s-a dispus măsura izolării acestora la domiciliu timp de 14 zile, cu monitorizare medicală, conform metodologiei în vigoare.
Pentru investigarea epidemiologică extinsă, având în vedere apariţia de noi cazuri pozitive asimptomatice, în cursul dimineţii, două echipe din cadrul D.S.P. Dâmboviţa s-au deplasat la sediul societăţii comerciale.
Va continua testarea profilactică a întregului colectiv de salariaţi, care işi desfasoară activitatea în cadrul aceleiaşi hale de producţie.
Se vor menţine măsurile dispuse anterior, încă de la apariţia primului caz de îmbolnăvire .
S-a impus închiderea liniilor de producţie 3 şi 4, schimbul 1, începând de astăzi 15 mai 2020, până luni 18 mai 2020, timp în care vor fi efectuate operaţiuni de dezinfecţie generală cu operator specializat.
Ancheta epidemiologică este în derulare.

11 dintre cei 32 muncitori testați pozitiv sunt găeșteni. Niciunul nu prezintă simptome de boală.
Astăzi au mai fost testați încă 100 și mâine se așteaptă rezultatele.
Pe plan local continuăm acțiunile de dezinfecție a scărilor de bloc, de igienizare a pieței, parcurilor, străzilor și trotuarelor.

Este sâmbătă și mulți veți merge în piață. Accesul se va face doar cu mască, iar la intrare aveți dezinfectant pentru mâini!

Începând de luni la intrarea în sediul primăriei și piață vor fi termometre cu care se va lua temperatura celor care se vor deplasa aici.

Chiar dacă nu mai sunt restricții de mișcare, păstrați distanța socială și respectați regulile!
Masca este #obligatorie în orice spatiu închis, public sau privat!”, a precizat primarul Grigore Gheorghe.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial