19 aprilie 2024
Primarul din Butimanu şi-a donat salariul pentru ajutorarea unei familii rămase sub cerul liber, după un incendiu devastator. “Este cumplit să rămâi în stradă, cu doi copii, în plină iarnă”

Primarul din Butimanu şi-a donat salariul pentru ajutorarea unei familii rămase sub cerul liber, după un incendiu devastator. “Este cumplit să rămâi în stradă, cu doi copii, în plină iarnă”

Dramă în comuna Butimanu, unde o familie a rămas sub cerul liber după ce un incendiu devastator a distrus casa oamenilor.

Este vorba despre o familie tânără şi muncitoare, cu doi copii.

Locuinţa a fost mistuită de flăcări violente, iar familia nu are cu ce să repare stricăciunile.

Necazul oamenilor l-a impresionat pe Gabriel Dragnea, primarul comunei Butimanu, care a decis să îşi doneze salariul pentru sprijinirea familiei rămasă fără casă.

Edilul a propus în consiliul local şi acordarea unui ajutor de urgenţă, de 20 de mii de lei, acestor oameni greu încercaţi, dar eforturile trebuie susţinute.

Aşa că, orice om inimos poate dona pentru aceşti părinţi şi copiii lor, a căror durere greu poate fi explicată în cuvinte.

“Din nefericire, o nouă tragedie s-a petrecut zilele trecute în comuna Butimanu. O casă a ars până-n temelie din cauza unor probleme nedetectate la coșul de fum al gospodăriei. Pe această cale țin să vă reamintesc că verificarea și întreținerea periodică a coșurilor de fum este necesară și așa cum se poate vedea, deseori poate salva gospodării și chiar vieți.

Din fericire, toți cei patru membri ai familiei au reușit să scape nevătămați în urma incendiului, ieșind din casă doar cu hainele de pe ei. Ceea ce înseamnă că acum, în luna februarie, o familie trăiește la limita existenței și că noi, comunitatea comunei Butimanu ar trebui să facem ceva ca să-i ajutăm.

În baza legii dar și a unei hotărâri a Consiliului Local, vom redirecționa suma de 20.000 lei către familia rămasă pe drumuri. Personal, mi-am donat întreg salariul (5000 lei) și vă rog și vă îndemn să îi ajutați așa cum puteți, deoarece este cumplit să rămâi în stradă, cu doi copii, în plină iarnă, doar cu hainele de pe tine. Vorbim despre o familie tânără, muncitoare, cu doi copii minori!

În acest sens, aveți aici datele unde puteți efectua donații pentru a ajuta familia greu încercată: RO17INGB0000999911838097, VALENTINA MIHAELA BADEA Banca INGB CENTRALA

Cod swift INGROBU

Orice ajutor, cât de mic, este binevenit!

De asemenea, în weekendul următor, echipe ale Primăriei comunei Butimanu vor bate din poartă-n poartă pentru a strânge donații, iar cei care doresc să se implice mai devreme, donând materiale de construcție, haine, alimente etc, o pot face la sediul primăriei.

Pentru aceasta, vă pun la dispoziție numărul meu de telefon personal: 0744 304 848.

Haideți să arătăm că ne pasă, să demonstrăm că puterea unei comunități este mare, că aceasta, dacă este unită, poate muta munții și să ajutăm această familie să iasă din impasul în care se află!”, a transmis Gabriel Dragnea, primarul din Butimanu.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial