20 aprilie 2024
Primarul de la Niculeşti – “În spatele protestatarilor se află cineva foarte bine şcolit în a face diversiuni”

Primarul de la Niculeşti – “În spatele protestatarilor se află cineva foarte bine şcolit în a face diversiuni”

pr-nic„Este clar că Ordonanţa a fost un pretext şi nu cauza acestor mitinguri. În spatele protestatarilor se află cineva foarte bine şcolit în a face diversiuni. În ceea ce priveşte numărul protestatatilor, vreau să vă spun că eu nu sunt specialist în evaluări, dar am fost acolo, am fost să văd dacă este aşa cum se spune la televizor şi am constatat că nu este deloc aşa…

Am fost şi în Piaţa Victoriei şi la Cotroceni, nu am fost acolo pentru că m-a trimis partidul, am fost în calitate de cetăţean, am fost să văd care este atmosfera… Eu cred că dacă partidul se gândeşte să facă un miting organizat, şi eu cred că se poate face asta, putem să depăşim cu mult numărul vehiculat al protestatarilor din Piaţă. Părerea mea, ca votant, este că partidul ar trebui să organizeze acest miting, chiar dacă sunt voci care susţin că o să iasă scandal…

Noi ne ducem într-o parte, ceilalţi în altă parte. (…) După care legi funcţionăm? Noi am câştigat alegerile şi vin ei acum să-şi pună oamenii lor?! Cred că este momentul ca preşedintele ţării să-i cheme la dialog şi să le spună că trebuie să termine cu haosul, să se ducă acasă şi Guvernul să fie lăsat să-şi facă treaba. Spun asta pentru că preşedintele ţării i-a incitat.

Nu poţi după o lună şi jumătate să vi şi să spui să plece guvernul. Noi am câştigat alegerile în mod democratic şi nu poate acum să vină cineva şi să spună că nu, voi trebuie să plecaţi ca să venim noi…

Ordonanţa aceasta a fost pretextul, dacă nu era Ordonanţa musai era altceva. Şi nu ne aşteptăm, părerea mea, să se oprească aici. Se va mai găsi ceva care să se amplifice. Nu sunt singurul care vrea organizarea unui miting, am mai vorbit şi cu alţi primari… Noi discutăm între noi, dar e vorba de decizia care se ia la nivel central”, a declarat primarul comunei Niculeşti, Dorinel Soare.

gilia„Partidul Social Democrat îşi reafirmă susţinerea pentru Guvernul Grindeanu, un guvern care a fost învestit în mod constituţional, un guvern care este legitimat prin votul a 3,6 milioane de cetăţeni. Partidul Social Democrat militează pentru respectarea principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în stat pentru respectarea democraţiei, dar şi a principiilor care guvernează statul de drept. În opinia noastră este necesar să revenim la normalitate. Pentru Partidul Social Democrat este importantă stabilitatea ţării. Este de asemenea adevărat că dezbaterea problemelor din societate şi mai ales reglementarea soluţiilor pentru aceste probleme trebuie să se facă în forurile constituţionale, cele care sunt statuate de Constituţia României. Este necesară o dezbatere cât mai recentă cu specialişti veritabili ai dreptului penal, de procedură penală şi nu numai pentru a realiza un Cod Penal şi un Cod de Procedură Penală care să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale indivizilor, dar în acelaşi timp să sancţioneze încălcarea legii.

Din păcate, în România la acest moment avem un preşedinte care în opinia noastră şi-a încălcat rolul statuat de Articolul 80, aliniatul 2 din Constituţia României, acela de mediator între puterile statului şi nu numai şi de mediator între stat şi societate. În opinia noastră este de datoria preşedintelui României să fie cel care susţine revenirea la situaţia normală. Este cel care trebuie să solicite dialogul între toate forţele politice din societatea românească. Din păcate, preşedintele României a reuşit să-i învrăjbească pe români, este un preşedinte care a incitat şi chiar a alimentat protestele şi acest lucru nul face un preşedinte mediator. Cei care protestează în Piaţa Victoriei ne întrebăm oare de o fac?! Aşa cum bine se ştie Guvernul a abrogat Ordonanţa pe care a susţinut-o cu câteva zile înainte.

Manipulatorii de profesie considerăm că nu vor înceta să provoace la nesfârşit şi ne întrebăm oare ce se va întâmpla cu România? România nu este a unor instigatori care s-ar simţi bine să-i pună în nişte situaţii deosebite pe români şi care cu siguranţă s-ar bucura de răul care sar produce. Ne întrebăm, oare opoziţia care susţine aceste proteste, de la tribuna Parlamentului, din Piaţa Victoriei, este pregătită să-şi asume pierderile economice, financiare, pierderile de imagine pe plan extern ale României, care sunt cauzate de instabilitatea ţării? Eu cred că nu, cred că nu sunt conştienţi că ţara poate să intre pe un făgaş de instabilitate, de blocaj constituţional. Reafirmăm încă o dată faptul că Partidul Social Democrat şi-a asumat dezvoltarea acestei ţări şi bunăstarea fiecărui cetăţean român, de aceea noi susţinem Guvernul Grindeanu, care trebuie să pună în aplicare programul de guvernare, program de guvernare care a fost votat de majoritatea cetăţenilor români. (…)

Grindeanu nu demisionează, nu există motiv ca Guvernul Grindeanu să demisioneze. A reiterat primul ministru al României că principalul obiectiv al acestui guvern este punerea în aplicare a programului de guvernare şi cred că toate forţele politice, dacă sunt conştiente, dacă ştiu care le este misiunea parlamentarilor din toate formaţiunile politice, de reprezentanţi ai acestei naţiuni, să fie cu toţii concentraţi pentru realizarea binelui societăţii româneşti şi pentru stabilitatea României pentru că o instabilitate a României nu va dăuna doar Partidului Social Democrat sau ALDE, va dăuna tuturor şi nu ştiu în ce măsură opoziţia, doamna Raluca Turcan sau domnul Nicuşor Dan sunt capabili să-şi asume o situaţie de acest gen a României”, a declarat vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial