20 aprilie 2024

Primarii dâmboviţeni, “traşi de urechi!” – “Este un dialog al surzilor!”

www.mariusbuga.ro_images_cjnou“După îndelungi negocieri, deloc simple, ci foarte complicate, am reuşit să ajungem la o înţelegere cu SC Eurogaz Prescom, pentru datoriile pe care le avem faţă de această societate.

Am reuşit să eşalonăm pe 24 de luni o sumă de 21 miliarde, fără dobânzi, fără penalităţi, ceea ce înseamnă o rată lunară de circa 100.000 lei (un miliard lei vechi).

Eu zic că acum am pus lucrurile în ordine pe tot ce înseamnă ADI Salubritate, adică am negociat trecutul cu Supercom, am eşalonat şi am plătit la zi tot, am negociat cu Eurogaz trecutul, avem o eşalonare şi am rezolvat problema.

Mecanismul de colectare a banilor prin Electrica funcţionează, s-a reluat povestea cu colectarea prin Poştă.

Am discutat cu Supercom şi ne vor prezenta o situaţie foarte clară cu pubelele pe care trebuie să le aducă pentru fiecare localitate în parte, cu data la care le aduce. Deci, în perspectiva a ceea ce trebuia să fac eu şi cei care suntem implicaţi, am făcut tot ce trebuia.

Avem probleme care sunt nerezolvate şi astăzi, plata cotizaţiilor curente, iar povestea asta cu «n-avem bani» este doar o poveste, trebuie să facem toţi efortul de a ne plăti datoriile.

Mai este plata cotizaţiilor restante. În al treilea rând, încetaţi vă rog frumos cu scutirile! V-am spus-o mereu, dar se pare că vorbim degeaba, este un dialog al surzilor.

Orice scutire pe care o daţi înseamnă să ducem povara pe umerii celorlalţi. Şi încetaţi a spune oamenilor că nu trebuie să plătească taxa de gunoi.

Eu vă mai spun încă o dată, în 2010 aţi ridicat mâna pe un contract păgubos pentru judeţul Dâmboviţa şi pentru UAT-uri.

Eu încerc să îndrept ce se poate îndrepta ca să nu dăm banii europeni înapoi. Şi vă spun că din povestea asta ieşim fie toţi, fie ne afundăm toţi. Vă rog să nu vă mai jucaţi!

Colectările pe care le facem acum ne asigură plata către Supercom, funcţionarea ADI, plata către Supercom a plăţilor curente şi a eşalonării, dar ne trebuie 1 miliard pe lună în plus pentru a face plata către Eurogaz.

Miliardul nu poate veni decât dacă suntem serioşi şi ne plătim cotizaţia.Vorbim despre cotizaţia curentă şi de restanţe”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, adresându-se primarilor prezenţi la ultima şedinţă la care au participat.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial