23 aprilie 2024

A.Ţuţuianu: „În transportul public de persoane, cei mai mulţi operatori nu respectă nicio regulă!”

www.mariusbuga.ro_images_adtutu„În transportul public de persoane, cei mai mulţi operatori nu respectă nicio regulă.

Pe acest traseu, Găeşti-Valea Mare-Butoiu de Sus, operatorul nici nu s-a prezentat nici măcar să facă cursa.

Astă iarnă, când condiţiile de trafic au fost mai dificile, cetăţenii de acolo n-au avut transport mai mult de o lună şi jumătate.

Am mai multe sesizări de la instituţii ale statului, poliţia e una dintre ele, care spun că operatorii nu respectă orarul, condiţiile de calitate, pun în pericol sănătatea publică.

Iată ce-mi spune o instituţie a statului: Grup Atyc, Mondotrans, Alegro Taxi, Aurora, Milenium Trans, CDI Transport sunt firme care au fost găsite în ultima lună, în foarte multe situaţii, încălcând legislaţia privind transportul public de persoane.

Cei de la ISCTR, ARR dar şi unii din administraţia publică locală şi judeţeană se fac că fac inspecţie în trafic.

Se efectuează verificări formale, se evită aplicarea unor sancţiuni serioase, se întocmesc în mod voit procese verbale cu vicii de procedură, care facilitează câştigarea proceselor în instanţă de către operatorii de transport.

Se utilizează alte autovehicule decât cele cu care s-a licitat, nu se respectă graficul orar de circulaţie, se realizează un transport supradimensionat de călători, se încalcă legislaţia privind tichetele de călătorie.

Dar am să dau prioritate solicitării doamnei consilier Ion Neli de a amâna discuţia pentru următoarea şedinţă CJD.

Vrem să facem ordine în transportul public de persoane? Sau să protejăm unele firme care-şi bat joc de cetăţenii care ne-au votat?

Să ne ferească Dumnezeu să se întâmple ce s-a mai întâmplat cu unul care a intrat într-un gard cu călători în maşină, dar nu avea autorizaţiile şi documentele legale!”, a atras atenţia preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial