16 aprilie 2024

Primăria Titu, cel mai mare buget de investiţii de până acum!

www.mariusbuga.ro_images_ptitu2017 va fi anul investiţiilor la Titu! Chiar dacă aleşii PSD s-au abţinut de la vot, cei 13 consilieri PNL au aprobat proiectul de buget.

Astfel, anul acesta vor fi modernizate mai multe străzi, mai multe blocuri vor fi reabilitate termic, se va amenaja zona pentru noile locuinţe ANL, se vor face noi lucrări la iluminatul public şi se va investi masiv în şcoli şi grădiniţe!

Programul de investii al oraşului Titu pe anul 2017

La ultima ședința ordinara a Consiliului Local al orașului Titu, principalul punct pe ordinea de zi a fost aprobarea Bugetului local de venituri si cheltuieli, pe anul 2017. Conform prevederilor legale, prin proiectul de buget s-a asigurat funcționarea Primăriei si a instituțiilor si serviciilor din subordine, s-a asigurat cheltuielile pentru utilități la nivelul orașului si alte cheltuieli prevăzute de lege.

Partea cea mai importanta din Bugetul Local este secțiunea de investitii. Orasul Titu se afla in plina dezvoltare socio-economica caracterizata prin aparitia de noi investitii si revigorarea celor deja existente. Avand in vedere ca anul trecut Primaria Orasului Titu a incheiat anul fiscal cu un excedent bugetar de 6,2 milioane lei, bani care au fost aprobati a fi utilizati pentru investitii, anul acesta a fost construit un buget pentru investitii de 14,9 milioane lei, cel mai mare buget de investitii pe care l-a avut orasul Titu.

Proiectul de buget a trecut cu 13 voturi “PENTRU” ale consilierilor PNL, iar cei 4 consilieri PSD Titu s-au abtinut de la vot.

Tinand cont de cele de mai sus, cele mai importante investitii propuse si aprobate in proiectul de buget pe anul 2017 sunt urmatoarele :

1. Proiect “Reabilitare trama stradala Fusea, Plopu, Hagioaica si alte zone din orasul Titu (Titu Targ)” este vorba despre strazile din interiorul satelor

Lucrarile de reabilitare a tramei stradale au drept scop cresterea fluentei, a gradului de confort si sigurantei circulatiei rutiere (reabilitare asfalt deteriorat, rigole betonate, amenajare acces proprietati- intrari in gospodarii) si vin sa remedieze toate problemele de infrastructura create de lucrarile de canalizare si apa realizate de Compania de Apa in anii anteriori.

Valoarea totală a lucrarilor proiectului este de 6.238,886 mii lei inclusiv TVA

– Valoarea alocata pentru anul 2017 este de 3.200.000 lei, inclusiv TVA. Sursa de finantare: buget local

2. Proiect Reabilitare termica locuinte colective

Obiectivul este cresterea eficientei energetic a blocurilor de locuinte din orasul Titu, in vederea cresterii conditiilor de trai si a scaderii emisiilor de carbon, în conformitate cu legislaţia în vigoare..

Blocurile ce vor intra in reabilitare termica sunt:

– lotul 1 – str. Nouă, Nr. 9, Bloc D1, Str. I.C. Visarion, blocurile 17 si 18 (lucrarile pentru aceste blocuri vor fi scoase la licitatie in acest an, dupa semnarea contractului de cofinantare pe 2017 cu Ministerul Dezvoltarii, dupa ce, anul trecut in decembrie Primaria Titu a primit aprobarea de cofinantare de la Minister)

– lotul 2- Str. I.C. Visarion, blocurile: A1+A2, A3, A4+A5,8, str. Nouă, blocurile: A2, A3, A4, str. Nicolae Iorga Bloc M.A.I (lucrarile pentru aceste blocuri vor fi scoase la licitatie in cel mai scurt timp, sursa de finantare fiind bugetul local si linia de credit obtinuta de primarie cu destinatia reabilitare termica)

– alte lucrari la blocurile reabilitate inainte de 2012.

Valoarea estimata – este de 4.550.000 lei. Sursa de finantare: Buget local, buget de stat, alte sume legal constituite.

3. Proiect “Amenajarea terenului aferent ansamblului de locuinte ANL situate in starda Petru Rares”

Pentru noile blocuri ce se construiesc in regim ANL, amplasate in cartierul Titu Nou, str.Petru Rares, din punct de vedere functional, se impune construirea aleilor, parcarilor, trotuarelor, mobilierului urban, plantatiilor, spatiului verde.

-Valoarea estimata a lucrarilor este de 865.000 lei, inclusiv TVA.

– Sursa de finantare: buget local

4. Proiect “Extindere iluminat in zona Titu Nou”

Investitia este necesara in vederea asigurarii, la nivelul cartierului Titu Nou din orasul Titu, a unui iluminat public adecvat necesitatilor de confort si securitate, individuala si colectiva, prevazute de normele in vigoare. Intai se vor intocmi studiile de fezabilitate si proiectul tehnic. Valoarea estimata a lucrarilor efective este de 200.000 lei, inclusiv TVA. Surse de finantare: buget local.

5. Proiect “Amenajare fantani de adancime”

In vederea asigurarii unor conditiilor de viata si trai civilizat locuitorilor orasului, se doreste amenajarea, din bugetul local, a unor fantani in Titu Targ si satele Plopu, Salcuta si Fusea.

6. Proiect Dotare aparate tratare apa”

Dotarea fantanilor de mare adancime cu sisteme de filtrare, dedurizare, purificare si sterlizare a apei este necesara pentru asigurarea in permanenta a calitatii apei pentru consumul uman din toate punctele de vedere (fizic, chimic si microbiologic), indiferent de evolutia apei din subteran.

7. Proiect : Construire Cresa cu 3 grupe in orasul Titu

Obiectivul proiectului este de a da posibilitatea unui numar de 45 de copii anteprescolari (3 grupe de copii intre 1 si 3 ani), de a beneficia de educatie si ingrijire adecvata. Proiectul vine in sprijinul familiilor cu copii mici din orasul Titu si totodata in sprijinul populatiei, prin cresterea aproximativ a 13 noi locuri de munca. Pentru realizarea obiectivului, este necesara achizitionarea unui teren care sa permita realizarea unei constructii moderne si dotate la standarde inalte. Se doreste ca investitia “Construire Cresa cu 3 sali de grupa in orasul Titu” sa fie realizata cu precadere din fonduri europene prin POR 2014 2020. Anul acesta se asigura, din bugetul local, achizitia si intocmirea studiilor de fezabilitate si consultanta de specialitate pentru scrierea cererii de finantare, in vederea indeplinirii tuturor cerintelor ghidului general si a ghidului specific, astfel ca proiectul sa obtina finantarea.

8. Proiect “Reabilitarea, modernizarea, extinderea si echiparea Scolii Gimnaziale “Pictor Nicolae Grigorescu”

Obiectivul general al proiectului îl constituie reabilitarea, modernizarea, extinderea, și echiparea infrastructurii educaționale a Scolii Gimnaziale “Pictor Nicolae Grigorescu”, respective la corpurile construite inainte de anul 1990, și îmbunătățirea calității infrastructurii de educație și dotarea unității școlare în vederea asigurării unui proces educațional la standarde moderne, adaptate zilelor noastre. Se doreste ca investitia “Reabilitarea, modernizarea, extinderea si echiparea Scolii Gimnaziale “Pictor Nicolae Grigorescu” sa fie realizata cu precadere din fonduri europene prin POR 2014 2020. Anul acesta se asigura, din bugetul local, achizitia si intocmirea studiilor de fezabilitate si consultanta de specialitate pentru scrierea cererii de finantare, in vederea indeplinirii tuturor cerintelor ghidului general si a ghidului specific, astfel ca proiectul sa obtina finantarea.

9. Proiect “Eficientizarea energetica a Liceului Teoretic “I.C. Vissarion”, oras Titu”

Obiectivul general al investitiei il constituie imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie prin obtinerea unei eficiente energetice sporite a clădirii Liceului I.C. Vissarion.

Se doreste ca investitia “Eficientizarea energetica a Liceului Teoretic “I.C. Vissarion”, oras Titu” sa fie realizata din fonduri europene prin POR 2014 2020. Anul acesta se asigura, din bugetul local, achizitia si intocmirea studiilor de fezabilitate si consultanta de specialitate pentru scrierea cererii de finantare, in vederea indeplinirii tuturor cerintelor ghidului general si a ghidului specific, astfel ca proiectul sa obtina finantarea

10. Proiect “Construire corp cu 6 sali de clasa la Liceul Teoric “I.C. Vissarion”, oras Titu”

Importanta obiectivului de investitii deriva din necesitatea asigurarii necesarului de spatii adecvate desfasurarii activitatilor didactice si educationale la nivelul unitatii de invatamant Liceul Teoric “I.C. Vissarion” Titu. Astfel, se impune elaborarea in anul 2017, din bugetul local, a documentatiilor tehnico economice in vederea realizarii investitiei.

11. Proiect “Reabilitarea, extinderea si modernizarea Liceului Tehnologic “Goga Ionescu”

Se doreste ca investitia “Reabilitarea, extinderea si modernizarea Liceului Tehnologic “Goga Ionescu” sa fie realizata din fonduri europene prin POR 2014 2020. Anul acesta se asigura, achizitia de consultanta de specialitate pentru scrierea cererii de finantare, in vederea indeplinirii tuturor cerintelor ghidului general si a ghidului specific, astfel ca proiectul sa obtina finantarea.

12. Proiect Modernizare cladiri in vederea autorizarii PSI”

Cladiri propuse: Liceul Tehnologic Goga Ionescu, Liceul Teoretic I.C.Vissarion, Scoala Gimnaziala nr. 2 Titu Targ, Primaria Titu, Casa de Cultura, Centrul de ingrijire de zi, Sediul Administrativ. Avand in vedere ca până la 30 iunie 2017, construcţiile şi amenajările care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu sunt obligate să obţină acest document, este necesara intocmirea documentatiilor tehnico-economice pentru obtinerea autorizarii PSI pentru obiective ce apartin primariei orasului Titu. In proiect sunt incluse si corpurile de cladiri construite, modernizate sau reabilitate prin Programul Operational Regional 2007-2013, la institutiile de invatamant, finalizate in anii 2011-2012: Liceul Tehnologic Goga Ionescu, Liceul Teoretic I.C.Vissarion, Scoala Gimnaziala nr. 2 Titu Targ. Lucrarile se vor realiza etapizat, pe corpuri de cladiri, functie de bugetul alocat.

Nota: In cazul in care vor exista programe guvernamentale, pentru executia de lucrari la cladirile aflate in patrimoniul Orasului Titu care necesita autorizarea la incendiu, se vor accesa aceste fonduri.

13. Proiect “Reabilitare teren sport handbal + baschet la Scoala nr. 2 Titu-Targ”

Avand in vedere ca suprafata de joc aferenta terenurilor de handbal si baschet din cadrul Scolii gimnaziale nr. 2 Titu Targ este deteriorata, conducand astfel la desfasurarea in conditii improprii a activitatilor sportive si de asemenea existand si pericol de accidentari ale elevilor, se impune elaborarea in anul 2017, din bugetul local, a documentatiilor tehnico economice in vederea repararii/reabilitarii acestora.

14. Proiect Construire si dotare Centrul comunitar integrat socio-medical Titu”

Creşterea speranţei de viaţă sănătoasă prin sporirea accesibilităţii serviciilor medicale şi sociale si îmbunătăţirea calităţii acestora constituie o prioritate pentru autoritatile administratiei publice locale din orasul Titu. Se doreste ca investitia sa fie realizata din fonduri europene prin POR 2014 2020. Pentru realizarea investitiei este necesara elaborarea studiului de fezabilitate si studii conexe. De asemenea, tot din bugetul local se asigura, achizitia de consultanta de specialitate pentru scrierea cererii de finantare, in vederea indeplinirii tuturor cerintelor ghidului general si a ghidului specific, astfel ca proiectul sa obtina finantarea.

15. Proiect “Locuinte sociale

Pentru rezolvarea situatiilor privind familiile cu venituri modeste care nu dispun de resurse necesare pentru cumpărarea sau construirea unei locuinţe proprii, autoritatea locala considera necesara construirea unor locuinţe sociale, care să asigure un confort minim. Investitia se doreste a se realiza cu fonduri guvernamentale de la M.D.R.A.P.F.E. prin A.N.L. Astfel, se impune elaborarea in anul 2017, din bugetul local, a documentatiilor tehnico economice in vederea realizarii investitiei.

16. Proiect “Bloc locuinte specialisti”

Pentru asigurarea unor spatii de locuit pentru specialistii din orasul Titu, autoritatea contractanta considera necesara construirea unui bloc cu aceasta destinatie. Investitia se doreste a se realiza cu fonduri guvernamentale de la M.D.R.A.P.F.E. prin A.N.L. Astfel, se impune elaborarea in anul 2017, din bugetul local, a documentatiilor tehnico economice in vederea realizarii investitiei

17. Proiect “Construire Centru cultural in orasul Titu

Autoritatile administratiei publice locale din orasul Titu incurajeaza si sprijina derularea actiunilor culturale si socio cultural pentru cetatenii de toate varstele si mai ales pentru tineri, considerand o prioritate infiintarea si amenajarea spatiilor corespunzatoare organizarii evenimentelor festive si culturale. Obiectivul investitiei este înfiinţarea unui centru cultural cu potenţial multifuncţional de desfasurarea a diverselor actiuni cultural, care va fi situat intre noua Gradinita cu Program Prelungit si noile ANL-uri. Investitia va fi realizata prin Programul “Asezaminte culturale” derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii, autotitatea publica locala avand obligatia realizarii utilitatilor din bugetul local.

18. Proiect “Eficientizarea energetica a iluminatului public in orasul Titu”

Investitia se doreste a fi realizata cu fonduri europene (POR 2014-2020, Axa prioritara 3-Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon. Anul acesta se asigura, din bugetul local, achizitia si intocmirea studiilor de fezabilitate si consultanta de specialitate pentru scrierea cererii de finantare, in vederea indeplinirii tuturor cerintelor ghidului general si a ghidului specific, astfel ca proiectul sa obtina finantarea

19. Proiect “Reabilitarea, modernizarea si extinderea sistemului de supraveghere video al orasului Titu

Pentru asigurarea si sporirea sigurantei cetatenilor si prevenirea criminalitatii in orasul Titu este necesara extinderea si modernizarea sistemului de supraveghere video la nivel de oras. Se doreste a fi realizata din fonduri europene prin POR 2014 2020. Anul acesta se asigura, din bugetul local, achizitia si intocmirea studiilor de fezabilitate si consultanta de specialitate pentru scrierea cererii de finantare, in vederea indeplinirii tuturor cerintelor ghidului general si a ghidului specific, astfel ca proiectul sa obtina finantarea.

20. Proiect “Eficientizarea energetica Policlinica Oras Titu”

Reabilitarea termica a cladirilor are ca scop o eficienta energetica sporita prin reducerea consumului de energie termica si are ca efect reducerea costurilor privind incalzirea. Anul acesta se asigura, din bugetul local, achizitia si intocmirea studiilor de fezabilitate si consultanta de specialitate pentru scrierea cererii de finantare, in vederea indeplinirii tuturor cerintelor ghidului general si a ghidului specific, astfel ca proiectul sa obtina finantarea.

21. Proiect “Modernizare si reabilitare termica Centru pentru Tineret Titu”

Obiectivul general al investitiei il reprezinta modernizarea si reabilitarea termica a imobilului Centru pentru Tineret in vederea obtinerii unei eficiente energetice sporite precum si asigurarea unui spatiu adecvat din punct de vedere estetic si functional intrucat in prezent cladirea are un aspect deteriorat. Se impune elaborarea in anul 2017, din bugetul local, a proiectului tehnic in vederea repararii/reabilitari acestuia.

22. Proiect “Dotare aparate fitness sala de sport oraseneasca”

Pentru promovarea unui mod de viata sanatos, miscarea si efortul fizic sunt esentiale .Avand in vedere acest aspect este necesara suplimentarea numarului de aparate fitness din cadrul Salii de sport Dumitru Miu din orasul Titu, cheltuieli care vor fi suportate din bugetul local.

23. Proiect “Dotare/inlocuire/reparare obiecte locuri de joaca amenajate pe raza orasului Titu”

Proiectul prevede dotarea, din bugetul local, cu obiecte noi, repararea sau inlocuirea unor obiecte degradate sau nefunctionale din componenta locurilor de joaca amenajate pe raza orasului Titu, pentru siguranta copiilor.

24. Proiect “Strategie energetica”

In vederea efectuarii unei analize privind consumul energetic la nivelul institutiilor publice din orasul Titu si stabilirea unor modalitati de reducere a costurilor, este necesara elaborarea unei strategii energetice, studiu care va fi platit din bugetul local.

25. Extindere retea gaze naturale

Necesitatea investitiei privind extinderea retelei de gaz natural consta in faptul ca autoritatea locala are obligatia de a asigura pe cat posibil ridicarea gradului de confort al cetatenilor orasului si de a contribui la reducerea poluarii mediului; sursa de finantare: buget local.

26. Proiect “Racordare gospodarii la canalizare”

Prin racordarea gospodariilor la reteaua de canalizare menajera se urmareste reducerea si limitarea impactului negativ asupra mediului, cauzat de evacuarile de ape uzate urbane si rurale menajere provenite din gospodarii, precum si protejarea populatiei de efectele negative ale apelor uzate asupra sanatatii omului si mediului. Investitia realizata din bugetul local completeaza proiectul “Reabilitarea si extinderea retelelor de apă si canalizare Titu”, realizat de Compania de Apa Targoviste Dambovita pe POS Mediu II, si se vor executa lucrari in anumite zone unde proiectul initial nu a prevazut situarea racordurilor de canalizare cat mai aproape de gospodarii.

27. Proiecte Dotare Serviciului de Intretinere Locala si Construire sediu Gospodarie Locala

In vederea dotarii cu utilaje necesare desfasurarii activitatilor in conditii optime a activitatilor Serviciului de Intretinere Locala, Situatii de Urgenta, este necesara achizitionarea unei cisterne (pentru irigarea spatiilor verzi si pentru imprastierea solutiilor antiderapante iarna) si a unui tractor cu remorca. Totodata, tot din bugetul local vor fi achizitionate anul acesta studiile tehnico-economice pentru construirea unui sediu al Serviciului de Intretinere Locala, cladirea actuala fiind deteriorata, spatiile inadecvate si insuficente pentru desfasurarea activitatii serviciului.

28. Proiect “Loc agrement Salcuta

Pentru a satisface nevoia de relaxare a locuitorilor orasului Titu – zona Salcuta- este necesara amenajarea unui loc de agrement pentru activitati sportive si de un loc de joaca pentru copii. Pentru anul 2017, se propune achizitionarea terenului si intocmirea documentatiei tehnico-economice: SF, PT, sursa de finantare fiind bugetul local.

29. Proiect “Modernizare trotuare strada Pictor N.Grigorescu”

Lucrarile de modernizare a tramei stradale au drept scop cresterea capacitatii, fluentei, a gradului de confort si sigurantei circulatiei pietonale. Lucrarile de modernizare trotuare pe str. Pictor Nicolae Grigorescu (pana la intersectia cu DN7) vor fi realizate din bugetul local

30. Proiect “Ranforsare in doua straturi drum Titu-Hagioaica (ELSID) 1,7 km”

Proiectul aflat in derulare, se realizeaza in asociere cu Consiliul Judetean Dambovita, finantat din bugetulul Consiliului Judetean si buget local.

31. Proiect Modernizare DC 42 DN7-Halta Boteni 3,850 Km

Proiectul este depus la MDRAPFE in vederea includerii in Programul National de Dezvoltare Locala si se asteapta finantare.

– Valoarea estimata a proiectului este de 2.474.053 lei.

– Valoarea cheltuielilor de cofinantare este de 62.248 lei, inclusiv T.V.A.

32. Proiect “Reabilitare strazi oras Titu, etapa III” (Atarnati)

Proiectul este depus la MDRAPFE in vederea includerii in Programul National de Dezvoltare Locala si se asteapta finantare.

– Valoarea estimata a proiectului este de 5.778.441 lei.

– Valoarea cheltuielilor de cofinantare este de 142.026 lei, inclusiv T.V.A.

33. Proiect “Construire strazi in zona Titu Nou, judetul Dambovita

Proiectul este depus la MDRAPFE in vederea includerii in Programul National de Dezvoltare Locala si se asteapta finantare.

– Valoarea estimata a proiectului este de 6.895.527 lei.

– Valoarea cheltuielilor de cofinantare este de 304.997 lei, inclusiv T.V.A.

34. Intocmire SF, PT proiect “Modernizare Aleea Terra” buget local

35. Intocmire studii, DALI proiect “Reabilitare DJ 701 in orasul Titu” reabilitare trama stradala sate in zona DJ 701 si DJ 701 A (Plopu si Codreanu)

36. Proiect “Modernizarea, reabilitarea infrastructurii rutiere in orasul Titu”

Prin proiect se doreste scăderea emisiilor de noxe provenite din transport, respectiv oferirea opţiunilor de transport alternativ si descurajarea utilizarii autoturismelor personale, oferind conditii mai bune de trăit pentru cetăţeni (trotuare str. Garii-DN7, piste biciclete, parcari noi, etc). Se doreste a fi realizata din fonduri europene prin POR 2014 2020. Anul acesta se asigura, din bugetul local, achizitia si intocmirea studiilor de fezabilitate si consultanta de specialitate pentru scrierea cererii de finantare, in vederea indeplinirii tuturor cerintelor ghidului general si a ghidului specific, astfel ca proiectul sa obtina finantarea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial