27 aprilie 2024
Primăria Aninoasa, pregătiri intense pentru ziua de 24 de ianuarie!

Primăria Aninoasa, pregătiri intense pentru ziua de 24 de ianuarie!

anin24 Ianuarie UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE

Aninoasa 2018

Ne aflăm într-un an 2018 deosebit de important pentru istoria noastră. Cu mic, cu mare, românii de pretutindeni celebrează Centenarul Marii Uniri de la 1918. Acest moment istoric reprezintă o mare responsabilitate pentru autoritățile publice locale și centrale, așadar avem obligația morală și istorică să-l tratăm cum se cuvine.

Aninoasa a fost si va rămâne în istorie și în conștiința publică prin cel puțin 3 mari repere de înalta ținută. Facem referire aici la Sfânta Mănăstire Dealu, unde odihnește capul primului întregitor de țară Mihai Viteazul, Sfânta Mănăstire Viforâta, supranumită ”Grădina lui Dumnezeu” loc de rugăciune și liniște sufletească și Fântâna Păcii, monument istoric ridicat ca semn de pace între Vasile Lupu și Matei Basarab.

Prima zi a anului 2018, care ne induce profundul sentiment de unitate națională este ziua Micii Uniri 24 ianuarie 1859 și se cuvine să amintim, cu atât mai mult în anul Centenarului, despre semnificația acesteia. Totodată, trebuie să cinstim așa cum se cuvine memoria ostașilor căzuți pe câmpul de luptă, prin depuneri de coroane la monumentele eroilor din Viforâta, Aninoasa, Săteni și la monumentul de la Mănăstirea Dealu.

De asemenea, implicarea copiilor și tinerilor în acest act cultural-istoric trebuie să fie semnificativă și ei, mai mult ca oricine, trebuie să înțeleagă sentimentul de patriotism și identitate națională. În acest scop, după depunerea de coroane, la Centrul Cultural Aninoasa se va desfășura activitatea ”Unirea Principatelor Române”, care presupune un concurs de cultură generală, prin care elevii școlilor din comună, vor arăta că au cunoștințe despre momentul istoric din anul 1859, expoziții tematice și bineînțeles ”Hora Unirii”, întinsă în fața Centrului Cultural Aninoasa. Participanții vor primi diplome și premii din partea Primăriei și Consiliului Local Aninoasa.

Program, 24 ianuarie 2018:

I. Depuneri de coroane:

09:30 – Monumentul din Săteni

10:00 – Monumentul din Aninoasa

10:20 Monumentul din Viforâta

10:40 Monumentul de la Mănăstirea Dealu

II. Activitatea “Unirea face puterea”

Locație : Centrul Cultural Aninoasa ora 11:00

Hai să dăm mână cu mână!” parcarea Centrului Cultural

Concurs de cultură generală, participă 5 echipaje formate din câte 5 elevi ai Școlii Gimnaziale Aninoasa

a) Proiecție tematică Mica Unire

b) Moment artistic Centrul de Zi Aninoasa Moș Ion Roată și Cuza”

c) Derularea efectivă a concursului de cultură generală

Probe :

10 întrebări de cultură generală

Realizarea unui desen tematic

Recunoaște domnitorul”

Momente artistice

Premiere

d) Vestitorii Aninoasei” suite de dansuri muntenești

e) Alocuțiuni

f) Expoziție de desene

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial