29 martie 2024
Preotul care a ucis cu masina trei persoane in martie 2011, arestat pentru complicitate la luare de mita

Preotul care a ucis cu masina trei persoane in martie 2011, arestat pentru complicitate la luare de mita


Judecatoarea Veronica Cirstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, si fiul acesteia au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate vineri seara de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul sumelor totalizand peste un milion de euro pentru solutii favorabile in procese.

CSM si-a dat acordul pentru retinerea si arestarea judecatoarei Cirstoiu de la Curtea de Apel

Cum functiona sistemul de 1 milion de euro pus la cale de judecatoarea Veronica Cirstoiu

Hotararea Curtii de Apel nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.

Veronica Cirstoiu, acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta, a fost retinuta, vineri seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa ce acestia i-au adus la cunostinta invinuirile.

Fiul judecatoarei, Florin Cergan, care este acuzat de complicitate la trafic de influenta, fusese retinut vineri dimineata, in acelasi dosar.

Cei doi au fost prezentanti Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva, care a fost admisa.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat vineri, la solicitarea DNA, retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei.

Veronica Cirstoiu, judecator la Sectia I penala a Curtii de Apel Bucuresti, este cercetata pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta, a anuntat, vineri, Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat de presa.

In acelasi dosar este cercetat si fiul judecatoarei, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influenta.

Potrivit procurorilor, persoane interesate in solutionarea favorabila a unor dosare penale aflate pe rolul instantelor de judecata, au remis prin intermediar, in mai multe transe, sume de bani in cuantum de peste un milion de euro, “in scopul obtinerii unor solutii favorabile in cauze penale”.

“In acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din transele de bani, in cuantum de 50.000 euro, a fost primita de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cirstoiu Veronica.

Aceasta, la randul sau, potrivit intelegerii cu persoanele implicate si interesate, urma sa transmita aceasta transa unuia dintre judecatorii investiti cu judecarea uneia dintre cauzele respective”, potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale.

Florin Cergan a fost prins in flagrant, joi seara, procurorii dispunand vineri retinerea lui pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii DNA au solicitat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori, avizul pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a Veronicai Cirstoiu.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca judecatoarea Veronica Cirstoiu a fost citata sa se prezinte vineri dupa-amiaza, la sediul DNA, pentru a-i fi aduse la cunostinta invinuirile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucratori din cadrul Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Anticoruptie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial