24 aprilie 2024
Pregătiri pentru Festivalul „ILEANA SĂRĂROIU”, ediția a V a

Pregătiri pentru Festivalul „ILEANA SĂRĂROIU”, ediția a V a

  ileana-sarFESTIVAL – CONCURS NAŢIONAL „ILEANA SĂRĂROIU”

                                               Ediţia a V-a

Târgovişte, 18 – 19 noiembrie 2017

Pe 25 septembrie 1936 s-a născut Ileana Sărăroiu, cea care avea să rămână, alături de Maria Lătăreţu, Maria Tănase şi Ioana Radu, în galeria selectă a marilor interprete de muzică populară românească.

A copilărit în localitatea Valea Voievozilor, într-o familie săracă, iar la vârsta de 11 ani, urca pe scena căminului cultural din satul natal, urmând ca apoi să cânte şi la Casa Culturală din Târgovişte.

După absolvirea Şcolii Populare de Artă din Târgovişte, Ileana Sărăroiu a plecat la Bucureşti, unde a cunoscut succesul cântând în diverse ansambluri, devenind apoi cunoscută în toată ţara.

Dăruirea totală, personalitatea uluitoare şi tehnica vocală de excepţie i-au permis artistei să abordeze genuri muzicale variate: romanţe, cântece populare, cântece de petrecere şi muzică uşoară.

Pentru a aduce omagiul binemeritat vieţii şi carierei celei care a fost Ileana Sărăroiu, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa duce mai departe tradiţia organizării festivalului cu numele interpretei, ajuns anul acesta la a V-a ediţie.

 REGULAMENT

FESTIVALUL – CONCURS NAŢIONAL „ILEANA SĂRĂROIU”, ediţia a V-a, se va desfăşura la Târgovişte, în perioada 18-19 noiembrie 2017 şi îşi propune ca şi anul acesta să descopere tinere talente iubitoare de folclor şi dornice de a se afirma în peisajul muzicii populare româneşti.

Concursul cuprinde secţiunea solişti vocali, la care se pot înscrie interpreţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani.

Fiecare participant va prezenta în festival două melodii: o doină sau o baladă (fără acompaniament, reprezentativă pentru zona din care provine) şi un cântec cu acompaniament orchestral, cu acelaşi specific etnofolcloric (piese culese ori repertoriu personal) sau o piesă din repertoriul Ilenei Sărăroiu. În timpul reprezentaţiei artistice, concurenţii vor purta costumul autentic al zonei pe care o reprezintă.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Concurenţii vor completa fişa de participare anexată şi o vor trimite alături de partitură (linia melodică – melodia în întregime şi cifrajul armonic în tonalitatea în care se cântă) până la data de 31 octombrie 2017, pe adresa: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, telefon – fax: 0245 613112, E-mail: office@cjcd.ro.

Câştigătorii trofeului ediţiilor anterioare nu se mai pot înscrie la competiţie.

Participanţii din judeţul Dâmboviţa sunt aşteptaţi la preselecţie pe data de 10 noiembrie 2017, de la ora 13:00. Aceştia vor avea actul de identitate asupra lor şi se vor prezenta la sediul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15. Preselecţia pentru concurenţii din celelalte judeţe va începe sâmbătă, 18 noiembrie 2017, la Casa Tineretului (Clubul Studenţilor), de la ora 10.00.  Şi pentru aceştia este obligatorie prezentarea actului de identitate.

Premiile vor fi acordate de juriul constituit din personalităţi ale lumii artistice.

         Organizatorii vor asigura cazarea şi masa participanţilor în zilele de 18 şi 19 noiembrie 2017, însă nu şi transportul, care va fi achitat de concurenţi.

Însoţitorii nu beneficiază de masă şi cazare, costurile fiind suportate de fiecare în parte; aceştia vor fi îndrumaţi către locaţii convenabile.

 

 

 

 

 

FIŞĂ DE PARTICIPARE

FESTIVALUL-CONCURS  NAŢIONAL  „ILEANA  SĂRĂROIU”

Târgovişte, 18-19 noiembrie 2017

 

 

Numele şi prenumele participantului………………………………………

Domiciliul………………………………………………………………….

Vârsta…………………………………………………………………………

Data şi locul naşterii ……………………………… ………………………

Act de identitate ………………………………… CNP…………………………………………………………………………

Profesia……………………………………………………………………..

Premii obţinute la alte concursuri:

…………………………………………………………………….…………….

…………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………..……

………………………………………………………………………..…………

………………………………………………………………………..…………

Telefon………………………………………………………………………

E-mail…………………………………………………………………………

Repertoriu în concurs:

………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………

 

 

Data                                                                                              Semnătura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fişa de participare şi partitura vor fi trimise pe adresa de e-mail: office@cjcd.ro

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial