26 aprilie 2024

„Pregăteşte-te astăzi pentru cariera de mâine! Formare şi specializare pentru femeile din regiunea Sud Muntenia!”

www.mariusbuga.ro_images_cursHRS, alaturi de partenerii sai Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF), Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) si DAVO STAR IMPEX, anunta debutul unui nou program integrat menit sa ofere solutii viabile si eficiente femeilor aflate in cautarea unui loc de munca sau dornice sa isi imbunatateasca aptitudinile profesionale.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 si va fi implementat in regiunea Sud Muntenia,  pe durata a 18 luni.

 In cadrul conferintei de prezentare, desfasurata astazi in Bucuresti, au fost detaliate obiectivele specifice si instrumentele ce vor fi utilizate in cadrul programului

Pregateste-te astazi pentru cariera de maine! Formare si specializare pentru femeile din regiunea Sud Muntenia!”. Agenda evenimentului a inclus o sesiune de prezentari cu caracter tehnic si descriptiv, menite sa conduca spre o analiza mai profunda a definitiei accesului egal la piata muncii.

 Am fost onorati sa avem alaturi o parte dintre femeile exceptionale care au dovedit ca un vis, o dorinta si consecventa pot fi motorul unei cariere de succes.

Pregateste-te astazi pentru cariera de maine!” reprezinta nu doar denumirea generica a acestei initiative ci este indemnul pe care il adresam pentru consolidarea principiului accesului egal pentru toti pe piata muncii cu scopul de a creste oportunitatile de angajare a femeilor si persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile”, a declarat domnul Stéphane Meuret, Managing Director HRS.

Prin structura sa, acest proiect va facilita participarea a 540 de beneficiari, in majoritate femei rezidente in Regiunea Sud Muntenia, la programe autorizate de calificare, recalificare si specializare. Cursurile vor fi derulate de catre formatori acreditati si vor avea ca scop final dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor necesare obtinerii si mentinerii unui loc de munca. Astfel, proiectul ofera o sansa celor care doresc sa se califice in domenii precum: lucrator comercial, lucrator hotelier, babysitter, confectioner – asamblor articole textile. Pentru cei care urmaresc sa isi dezvolte propria afacere, vor fi disponibile cursuri de specializare in domeniul antreprenorial dar si programe de consultanta post-instruire. De asemenea, se vor organiza cursuri de specializare in achizitii publice si contabilitate.

Participarea este gratuita pentru oricare dintre formele de pregatire. Procedura de inscriere va fi anuntata public pentru fiecare curs in parte. Cursurile se vor desfasura in judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman.

Programele de pregatire vor fi completate prin derularea unei serii de campanii de constientizare, menite sa atraga atentia asupra egalitatii de oportunitati, sanse si tratament. Acest demers are ca obiectiv consolidarea principiului accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere profesionale, in vederea crearii unei piete a muncii incluzive.

Pentru orice alte informatii suplimentare va rugam sa luati legatura cu Laura Botezatu, Responsabil Monitorizare, la adresa de e-mail l.botezatu@hrs-outsourcing.com.

 

HRS este unul dintre principalii furnizori specializati din piata de recrutare si plasare de personal. Inca de la infiintare, expertiza HRS  s-a fundamentat pe dezvoltarea si implementarea de strategii complexe menite sa faciliteze identificarea si evaluarea competentelor, transferul de competente, consiliere profesionala si ajustarea pregatirii la cerintele concrete din piata muncii. Utilizand instrumente integrate si metodologii bazate pe experienta acumulata la nivel European, HRS a implementat o serie de metodologii de lucru si sisteme de consultanta dedicate companiilor  si corporatiilor, pentru aspectele ce tin de sfera gestionarii resurselor umane: recrutare, salarizare, evaluare si motivare, cu un puternic accent asupra specificitatii segmentului compus din tineri.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial