3 mai 2024

Prăpăd printre șoferi! Sute de amendați, în numai câteva ore

soferiPoliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor auto:

ATENŢIE, VITEZA POATE UCIDE!

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Polițiștii rutieri din Dâmbovița au acționat pe raza județului pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație, în special a celor generate de nerespectarea regimului legal de viteză.

Astfel, au fost aplicate 321 de sancțiuni contravenționale, dintre care 129 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 6 pentru depășiri neregulamentare.

De asemenea, în urma abaterilor comise de către pietoni și bicicliști, polițiștii au aplicat 29 de amenzi.

Ca măsură complementară, au fost reținute 12 permise de conducere, dintre care 5 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum! Valoarea vitezei şi imaginea maşinii, cu numărul de înmatriculare, vor rămâne înregistrate pe cardurile de memorie ale aparatelor radar, montate pe autospeciale inscripţionate sau neinscripţionate.

Viteza cauzează şi agravează accidentele de circulaţie, întrucât reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului, şocul devine mai puternic, iar consecinţele dramatice.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial