10 mai 2024

BATE ORICE RECORD! Cu ce alcoolemie l-au prins poliţiştii din Răcari pe acest şofer!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiSurprinşi la volanul autoturismelor, deşi consumaseră alcool

Poliţiştii de la Răcări au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, din Brezoaia.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie de 2,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate îmbibaţia alcoolică.

De asemenea, poliţiştii de la Crevedia au depistat un bărbat, de 53 de ani, din Buftea, judeţul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

S-a procedat la testarea acestuia cu etilotestul, rezultatul fiind de 1, 22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celor doi şoferi, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” .

Poliţia rutieră reaminteşte că şofatul este incompatibil alcoolul, acesta reprezentând una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial