8 mai 2024
Povestea lui Florinel, ”un copil deosebit, milos, foarte bun, care nu se supără niciodată”

Povestea lui Florinel, ”un copil deosebit, milos, foarte bun, care nu se supără niciodată”

COMUNICAT DE PRESĂ15 MAI – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FAMILIEI

Povestea lui Florinel – COPILUL asistentului maternal profesionist

”Ei reprezintă totul pentru mine! Nu există ceva mai de preț decât familia mea!”

Mama și tata sunt cele mai dragi cuvinte, pe care le auzim în jur încă din prima zi de viață. Mama și tata reprezintă baza familiei, sunt întruchiparea afecțiunii, a responsabilității, a protecției, a tot ce înseamnă acasă. 

Pentru unii dintre copii, mama și tata nu sunt neapărat părinții biologici care, fie nu mai sunt în viață, fie nu au dorit să își asume responsabilitatea pentru ei. Părinții sunt cei care le oferă iubirea și atenția de care micuții au nevoie și sunt întruchipați de părinții adoptivi sau de asistenții maternali profesioniști.

În data de 15 mai, anual, le mulțumim tuturor mamelor și taților, indiferent că sunt cei naturali sau cei adoptivi, pentru familiile întemeiate! Ziua Internațională a Familiei este momentul propice să constientizăm importanța familiei în viața fiecăruia dintre noi, în tot ceea ce înseamnă creștere, educație, dezvoltare personală, dar și cele mai sincere sentimente. 

Un exemplu concret de familie împlinită vine din localitatea Izvoarele. Personajul principal este Florinel, așa cum îl alintă toată lumea, un tânăr de 18 ani, un copil abandonat la naștere, care cucerește pe oricine încă de la prima vedere. Ochii mari, albaștri și luminoși, precum și zâmbetul larg, molipsitor prin inocența sa, i-au cucerit și pe doamna Aurelia, asistent maternal profesionist, și pe soțul său, domnul Eugen, în urmă cu 9 ani, când băiatul a ajuns în familia lor. 

”A fost greu la început. Eram atașat de familia la care am fost înainte… Dar acum este foarte bine. Ei reprezintă totul pentru mine, suntem ca o familie normală! Îi consider părinții mei! Mă iubesc, au grijă de mine, îmi oferă tot ce am nevoie, nu îmi lipsește nimic.”. Florinel povestește că i-a fost greu la început, dar acum nu își vede viața altfel. Se consideră extrem de norocos că este copilul familiei formată din ”Auraș” și ”John”, așa cum îi alintă cu drag. Când vorbește despre ei folosește cuvintele ”mama” și ”tata”. De când a ajuns în casa lor, Florinel a devenit copilul familiei și așa va rămâne și când iese din sistemul de protecție. Îi răsplătește pentru generozitatea și iubirea lor tot prin iubire și prin sprijin la treburile gospodărești: ”Nu există ceva mai de preț decât familia mea!”.  

”Florinel este un copil deosebit, milos, foarte bun, nu se supără niciodată… Ne ajută la treabă mereu. După ce termină școala, chiar am vorbit cu el să rămână alături de noi, măcar până își face un rost. Noi îl vom sprijini necondiționat!”, povestește, plină de mândrie, doamna Aurelia.  

”Florinel este băiatul pe care nu îl am acasă. Toți sunt copiii mei. Îi iubesc la fel de mult. Și ei se iubesc, se țin de frați!”, spune emoționat domnul Eugen.

Familia Savu are un băiat, care este plecat în străinătate, însă doamna Aurelia și domnul Eugen spun că, de fapt au 3 băieți, pe Florin, fiul biologic, pe Florinel și pe Sorinel, copiii pe care îi au în plasament, cel din urmă fiind acum la seminarul teologic. Toți 3 vor fi parte din familie și pe viitor. Cei doi soți își măresc locuința în această perioadă, pentru ca fiecare dintre cei 3 băieți să aibă partea lui de casă. ”De când am luat copiii m-am gândit oare ce s-ar fi întâmplat cu băiatul nostru dacă nu eram noi. Tocmai de aceea încercăm să le oferim tot ce putem, ce este mai bun.”, spune asistentul maternal profesionist. 

Florinel este elev la Liceul Tehnologic Voinești, este un adolescent muncitor și responsabil, care își dorește un viitor strălucit. Se gândește ca după liceu să urmeze cursurile Școlii de Meserii Concordia, dedicate tinerilor care părăsesc sistemul de protecție, în domeniul bucătăriei sau al ospătăriei: ”Îmi doresc să ajung sus, cât de sus posibil. Să am o carieră de succes, să câștig bani, să fiu respectat, să pot să-mi ajut părinții.”. Florinel are însă și o temere: ”…să nu rămân singur… E grea singurătatea.”, temere desființată imediat de cei doi părinți, care îl asigură că va rămâne alături de ei oricât va dori. 

Împreună reprezintă imaginea bine definită a unei familii împlinite. Sunt oameni calzi, primitori, zâmbăreți și buni, iar copiii lor le urmează exemplul. De asemenea, situația lui Florinel reprezintă dovada clară că familia se poate întemeia și pe parcurs și că nu toți copiii se nasc în familia potrivită. Ei au norocul să o aleagă sau să fie aleși de oameni buni! Cazul lui Florinel este doar unul dintre nenumăratele situații fericite, gestionate de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, în care copiii cu măsură de protecție devin parte a familiilor iubitoare.   

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial