9 mai 2024
“Potop” de amenzi pe drumurile dintre Dâmboviţa şi Prahova! VIDEO

“Potop” de amenzi pe drumurile dintre Dâmboviţa şi Prahova! VIDEO

image_50386177618 sancțiuni contravenționale aplicate, 4 infracțiuni constatate, 16 permise de conducere reținute și 27 de certificate de înmatriculare retrase sunt rezultatele obținute de polițiștii din Dâmbovița și Prahova, în urma unei acțiuni organizate ieri

La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din Dâmbovița, în colaborare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au acționat pe DN1A, DN72, DJ720 și DN71, pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație și a faptelor antisociale.

Activitățile s-au desfășurat cu precădere pe raza localităților Cornești, Crevedia, Dărmănești, I.L.Caragiale, Răzvad, Moreni, Pucioasa, Fieni, Stăncești, Aricești, Filipeștii de Pădure, Florești și Sinaia.

Au fost folosite autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Pe parcursul celor 8 ore de acțiune, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 618 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la aproximativ 200.000 de lei.

Din totalul amenzilor, 257 au fost pentru viteză excesivă, 82 pentru neportul centurii de siguranță, 49 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, 9 pentru utilizarea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul “handsfree” și 54 pentru defecțiuni tehnice.

Pentru indisciplina pietonală au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, iar pentru abaterile comise de bicicliști și căruțași, 43.

Totodată, 14 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, iar 3 la Legea 171/2010 privind contravențiile silvice.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 16 permise de conducere, dintre care 8 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și au retras 27 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost confiscați 3,5 m³ de material lemnos.

În activități au fost angrenate și efective de la ordine publică și reprezentanți R.A.R..

Exemple:

Doi bărbați sunt cercetați de polițiști după ce au fost surprinși în timp ce conduceau autovehicule, desi aveau suspendat dreptul de a șofa, iar altul pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Polițiștii din cadrul Secției nr.7 Poliție Rurală Fieni au surprins în flagrant patru bărbați în timp ce tăiau ilegal un arbore dintr-un fond forestier privat.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru încălcarea prevederilor Legii 46/2008, iar cantitatea de 3,5 m³ a fost confiscate și predate în custodie Ocolului Silvic Ialomicioara.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial