5 mai 2024
Potop de amenzi pe drumurile din Dâmboviţa! Vezi pentru ce!

Potop de amenzi pe drumurile din Dâmboviţa! Vezi pentru ce!

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte şi a Posturilor de Poliţie arondate au acţionat pentru prevenirea şi combaterea furturilor de material lemnos şi a infracţiunilor stradale

Poliţiştii au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit in domeniul taierii şi comercilizării materialului lemnos, ocazie cu care au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2600 lei, fiind ridicată în vederea confiscării cantitatea de 1 mc material lemnos.

Totodată, acţionând pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor judiciare stradale, poliţiştii au aplicat alte 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1700 lei.

Poliţiştii rutieri au aplicat 249 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pe linia verificării legalităţii conducerii pe drumurile publice

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi Formaţiunilor de profil au acţionat pe toate drumurile judeţene şi naţionale pe linia verificării legalităţii conducerii pe drumurile a autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au aplicat 249 de sancţiuni contravenţionale, 37 pentru neîndeplinirea obligaţiei de a purta centura de siguranţă, 24 pentru constatarea unor defecţiuni tehnice, 52 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, ca urmare a abaterilor săvârşite, 2 conducători auto au rămas fără permise de conducere iar altor 10 li s-au retras cetificatele de înmatriculare ale autovehiculelor.

Pentru a reduce riscul victimizării în rândul conducătorilor auto, poliţia rutieră vă recomandă:

-respectaţi viteza legala;

-echipaţi-vă corespunzator autovehiculele pentru a nu fi luati prin surprindere de venirea zapezii;

-adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum;

-păstraţi o distanţă corespunzatoare fata de autovehiculul pe care il precedaţi;

-manifestaţi atentie la efectuarea oricarei manevre pt a nu fi luati prin surprindere; -utilizaţi centura de siguranta, semnalizaţi din timp orice manevra de schimbare a directiei de deplasare.

Totodată, Poliţia rutieră dâmboviţeană recomandă conducătorilor auto să acorde o atenţie sporită pietonilor întrucât aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă îmbrăcaţi cu haine de iarnă, astfel că nu se asigură corespunzător la traversarea părţii carosabile.

De asemenea, recomandăm pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă şi să se angajeze în traversarea acesteia numai pe trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate corespunzător, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

Poliţiştii rutieri urează tuturor participanţilor la trafic drum bun şi fără evenimente rutiere!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial