2 mai 2024
Polițiștii vor fi în număr mare, weekendul acesta, pe drumurile din județ

Polițiștii vor fi în număr mare, weekendul acesta, pe drumurile din județ

Intervenții și acțiuni ale polițiștilor dâmbovițeni

Pe parcursul zilei de ieri, 22 februarie, principalele misiuni ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au vizat prevenirea și combaterea faptelor ilegale, menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul traficului, dar și prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii au fost solicitați să intervină la 37 de evenimente, 24 dintre acestea fiind sesizate prin SNUAU 112.

Au fost semnalate 28 de posibile infracțiuni, aproximativ 32% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

De asemenea, au fost controlate 221 de autovehicule, legitimate 265 de persoane și testați 92 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 266 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei, dintre care 194 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 37 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind instituite 18 filtre pe raza întregului județ.

În plus, polițiștii rutieri au avut în atenție identificarea conducătorilor auto care pot pune în pericol siguranța traficului rutier, iar, ca urmare a activităților desfășurate în acest sens, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și reținute 16 permise de conducere, dintre care 2 pentru consumul de băuturi alcoolice, iar unul pentru consumul unor substanțe psihoactive.

Precizăm că, în acest final de săptămână, polițiștii dâmbovițeni vor intensifica acțiunile organizate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru depistarea și sancționarea șoferilor care pun în pericol siguranța traficului rutier 

Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

În după-amiaza zilei de 22 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Uliești, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din Mănăstioara.

În urma testării cu aparatul din dotare a conducătorului auto, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, acesta fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Totodată, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: Poliția Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial