2 mai 2024
Poliţiştii târgovişteni, discuţii cu liceenii despre infracţiunile cu violenţă

Poliţiştii târgovişteni, discuţii cu liceenii despre infracţiunile cu violenţă

prevenCOMUNICAT DE PRESĂ

 Polițiștii au fost alături de liceenii din Târgoviște

Polițiștii de ordine publică, poliție rutieră și polițiștii de la prevenire au desfășurat o acțiune pentru prevenirea delicvenței juvenile și a infracțiunilor cu violență în incinta și zona adiacentă a două licee din municipiul Târgoviște.

Polițiștii au organizat sesiuni interactive cu 960 de elevi din cadrul Liceului Teoretic Ion Heliade Rădulescu și Liceului Teoretic Constantin Brâncoveanu.

Activităţile au vizat atât prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce pot afecta climatul din incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cât şi transformarea elevilor în cetăţeni responsabili şi conştienţi de riscurile pe care le implică delincvenţa juvenilă.

Elevii au fost informați cu privire la elementele caracteristice ale violenței, pericolele utilizării internetului, traficul de persoane și măsurile ce trebuie adoptate în vederea reducerii riscului de victimizare.

De asemenea, le-au fost explicate consecințele unui comportament neadecvat, caracterizat prin neglijență, ignoranță și teribilism.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial