4 mai 2024
Dâmboviţa – Peste 400 de pietoni au dat de belea!

Dâmboviţa – Peste 400 de pietoni au dat de belea!

INDISCIPLINA PIETONALĂ –UNA DINTRE PRINCIPALELE CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE !

Poliţia dâmboviţeană vă informează :

Indisciplina pietonilor, atât în cazul adulţilor cât şi al copiilor, constituie o principală cauză generatoare de accidente rutiere.

În perioada 14- 21 octombrie a.c, poliţiştii rutieri au desfăşurat pe raza întregului judeţ acţiuni pentru prevenirea şi combaterea indisciplinei pietonale.

În cadrul acţiunilor, peste 400 de pietoni au fost sancţionaţi ca urmare a traversării părţii carosabile prin loc nepermis.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 69 440 de lei.

Totodată, poliţiştii rutieri au procedat la sancţionarea contravenţională a 48 de conducători care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, în aceste cazuri fiindu-le reţinute şi permisele de conducere.

Pentru prevenirea implicării copiilor în evenimente rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă părinţilor să îi înveţe pe cei mici :

-Să circule numai pe trotuare ! -Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje !

-Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!

-Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii !

– Să evite să traverseze strada în fugă! – Să aştepte mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă !

-Să evite să se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, etc.) !

În ceea ce priveşte pietonii adulţi, poliţia rutieră le recomandă ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

De asemenea, pietonii trebuie să se asigure temeinic înainte de pătrunderea pe partea carosabilă şi să folosească accesorii fluorescente, reflectorizante sau haine de culori deschise, noaptea ori în condiţii de vizibilitate redusă, atunci când circulă pe partea carosabilă a drumului public.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial