17 mai 2024
Polițiștii rutieri, peste 450 de amenzi pentru viteză excesivă

Polițiștii rutieri, peste 450 de amenzi pentru viteză excesivă

În cele șapte zile de acțiune, polițiștii rutieri au aplicat peste 700 de sancțiuni contravenționale și au reținut 47 de permise de conducere 

În perioada 5 – 11 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean Dâmbovița au acționat pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice din județ și prevenirea accidentelor de circulație produse în special pe fondul vitezei excesive, a neacordării priorității de trecere ori nerespectării regulilor de circulație de către pietoni și bicicliști.

Pe parcursul celor șapte zile, polițiștii au aplicat 721 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cele mai multe dintre acestea, 453, fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, iar, pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, au fost aplicate 8 sancțiuni.

Totodată, 173 de pietoni și 76 de bicicliști au fost sancționați pentru abaterile comise.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 47 de permise de conducere, dintre care 26 au fost pentru depășirea cu 51-70 de km/h a vitezei maxime admise, 2 pentru depășirea cu peste 70 de km/h a vitezei maxime admise, 11 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 8 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

sursa – IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial