3 mai 2024
“Polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea consumului de alcool sau droguri la volan și pentru prevenirea accidentelor de circulație”

“Polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea consumului de alcool sau droguri la volan și pentru prevenirea accidentelor de circulație”

Pe parcursul weekend-ului, polițiștii rutieri au fost prezenți pe principalele drumuri publice din județ unde au acționat pentru creșterea gradului de siguranță, combaterea consumului de alcool sau droguri la volan, precum și pentru prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul principalelor cauze generatoare

La data de 18 februarie a.c., în intervalul orar 14:00-18:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier și cei ai Formațiunilor Rutiere Fieni, Pucioasa, Răcari și Titu, au organizat o acțiune pe drumul național 71, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive ori neadaptate la condițiile de drum.

Ca urmare a activităților desfășurate, au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 24.000 de lei, dintre care 53 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Totodată, în cazul a opt șoferi, polițiștii au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, în două cazuri pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și în 6 situații pentru încălcarea regimului legal de viteză, fiind reținute 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, pe parcursul zilei de 17 februarie a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea gradului de siguranță, combaterea consumului de alcool sau droguri la volan, precum și pentru prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul principalelor cauze generatoare.

Astfel, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 111 sancțiuni contravenționale și au constatat 6 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Din totalul sancțiunilor, 65 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 13 pentru neportul centurii de siguranță, două pentru consumul de alcool, 3 pentru lipsa documentelor obligatorii și 13 pentru abaterile bicicliștilor.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 9 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare. În plus, în cele două zile, în urma controalelor din trafic, polițiștii au testat peste 400 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial