2 mai 2024
Poliţiştii i-au învăţat pe elevi că atitudinea poate face diferenţa între libertate şi delincvenţă

Poliţiştii i-au învăţat pe elevi că atitudinea poate face diferenţa între libertate şi delincvenţă

Polițiștii dâmbovițeni alături de elevi, de Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală

Pentru a marca Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală, sărbătorită în fiecare an, la data de 30 ianuarie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului pentru Siguranță Școlară au organizat o întâlnire în mediul online cu elevii Școlii Gimnaziale “Prof. Paul Bănică ” Târgoviște respectiv Școlii Gimnaziale Brănești.

În cadrul întâlnirilor, au fost dezbătute aspecte legate de răspunderea penală și contravențională a minorilor, problemele frecvente cu care se pot confrunta în mediul online, prevenirea violenței și a comportamentelor neadecvate.

Prin exemple de situaţii concrete, poliţiştii au dorit să convingă elevii de gimanziu că atitudinea poate face diferenţa între libertate şi delincvenţă iar toleranţa şi comunicarea sunt soluţii mult mai eficiente de ieşire dintr-o situaţie dificilă.

Pe parcursul întâlnirilor, copii au adresat întrebări polițiștilor, au discutat pe baza recomandărilor primite și au concluzionat faptul că, deși această zi specială este sărbătorită pe 30 ianuarie, mesajul ei trebuie să dureze şi să se manifeste în fiecare zi.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial