6 mai 2024

Poliţiştii din Găeşti au dat de urma hoţilor din locuinţe!

hotga3Bănuiţi de furturi, identificaţi de poliţiştii găeşteni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au documentat activitatea infracţională a trei tineri, din localitate, bănuiţi de comiterea a cinci furturi din locuinţe.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie-noiembrie a.c., aceştia ar fi pătruns în mai multe locuinţe de unde ar fi sustras scule şi unelte electrice.

Poliţiştii au recuperat bunurile sustrase şi urmează să le restituie părţilor vătămate.

Pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe, poliţia dâmboviţeană recomandă cetăţenilor:

La plecarea de la domiciliu, închideţi bine toate căile de acces în locuinţă! Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră! NU lăsaţi cheia sub preş!

În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul! Acest lucru este recomandat şi în cazul unui schimb de locuinţă.

În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-i să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

Montaţi încuietori rezistente, care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă)!

Nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu! Nu lăsaţi bilete în uşă prin care anunţaţi absenţa de la domiciliu!

Nu ţineţi sume mari de bani şi bijuterii în casă, neasigurate!

Notaţi seriile aparaturii electronice deţinute, astfel încât să puteţi sprijini Poliţia în vederea recuperării acestora în cazul furtului!

Pentru siguranța locuinței dumneavoastră, atenţie şi la intrările secundare, cum ar fi uşa de la balcon sau terasă, intrările în garaje sau subsoluri care corespund cu locuinţa. Este necesar ca acestea să fie prevăzute cu încuietori suplimentare, dispuse la interior!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial