17 mai 2024

Poliţiştii din Fieni, la datorie! Uite ce nereguli au scos la iveală!

difieni1Acţiuni ale poliţiştilor pe raza oraşului Fieni

Poliţiştii din cadrul Oraşului Fieni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În cadrul acţiunilor, au fost controlate 45 de societăţi comerciale şi autovehicule.

Astfel, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6 700 de lei şi au fost confiscate bunuri (legume şi ţigarete) de peste 750 de lei.

Din totalul amenzilor, 14 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către participanţii la traficul rutier, 10 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea 61/1991, iar 3 pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul protejării populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 71, în localitatea Moroeni, s-a produs un accident de circulaţie, în urma căruia nu au rezultat victime omeneşti.

O echipă de cercetare s-a deplasat la faţa locului, prilej cu care au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat, de 40 de ani, din Pietroşiţa stabilindu-se că, în timp ce se deplasa pe DN 71, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a acroşat un autoturism ce se afla parcat regulamentar, ulterior intrând în coliziune cu un gard.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele bărbatului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

Un alt tânăr, de 28 de ani, din Conţeşti, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe raza localităţii, deşi nu avea acest drept.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial