4 mai 2024
Polițiștii de la Rutieră au făcut prăpăd printre vitezomani. Permise reținute și certificate retrase

Polițiștii de la Rutieră au făcut prăpăd printre vitezomani. Permise reținute și certificate retrase

Acțiune amplă de control a polițiștilor de la rutieră

La data de 22 septembrie a.c., în intervalul orar 16:00-21:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea accidentelor de circulație.

În cele cinci ore de acțiune, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 190 de sancțiuni contravenționale, dintre care 108 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 31 pentru neoportun centurii de siguranță.

Ca măsura complementară, poliţiştii au reținut 11 permise de conducere ( 7 pentru viteză excesivă și 1 pentru alcool) și au retras 8 certificate de înmatriculare. Și la acest final de săptămână, acțiunile pentru siguranța cetățenilor vor fi intensificate, polițiștii fiind la datorie.

Exemple: La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 16:38, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au surprins pe DN 7, în localitatea Tărtășești, un bărbat, de 40 de ani, din comuna Conțești, în timp timp ce conducea un autoturism cu viteza de 131 km/h, fiind depășită cu 61 km/h limita legală de viteză admisă pe sectorul de drum.

Totodată, bărbatul ar fi folosit repetat semnalele luminoase, obligând nejustificat conducătorul autoturismului care circula în fața acestuia să elibereze banda de circulație.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.885 de lei pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 și H.G. nr. 1391/2006, iar, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea permisului de conducere pe o perioada de 120 de zile.

Tot pe parcursul zilei, în jurul orei 19:49, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au oprit în trafic pentru control, pe drumul județean 601A, pe raza comunei Brezoaele, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din Titu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial