2 mai 2024

Poliţiştii dâmboviţeni, puşi în gardă pentru Paşte!

www.mariusbuga.ro_images_mpolAcţiuni ale poliţiştilor dâmboviţeni

În perioada 1 – 19 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 225 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi transporturi au acţionat pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale.

În cadrul acţiunilor,  au fost verificaţi 111 agenţi economici şi 679 de mijloace de transport.

Poliţiştii au constatat 5 infracţiuni, pentru care sunt cercetate 23 de persoane.

De asemenea, au fost aplicate 812  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 156185 de lei.

Din numărul total al amenzilor, 94 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 55 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 617 de participanţi la traficul rutier fiind amendaţi pentru abaterile comise.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri a căror valoare se ridică la peste 20 000 de lei, constând în alcool şi produse de alcool, carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial