21 mai 2024
Polițiștii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină în 94 de evenimente, în minivacanța de Rusalii

Polițiștii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină în 94 de evenimente, în minivacanța de Rusalii

COMUNICAT DE PRESĂ

MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ

În perioada 1 – 5 iunie a.c., peste 1.000 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița s-au aflat la datorie pentru o minivacanță în siguranță

Cu prilejul minivacanței de Ziua Internațională a Copilului și Rusalii, în perioada 1-5 iunie a.c., în cadrul misiunilor desfășurate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea comiterii unor infracțiuni, reducerea riscului rutier și combaterea faptelor antisociale, au fost angrenați 1.192 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, fiind organizate 27 de acțiuni punctuale.

Misiunile polițiștilor s-au axat în principal pe menținerea ordinii și liniștii publice și salvarea de vieți, astfel încât nu au fost înregistrate incidente majore care să afecteze siguranța comunității. În cele cinci zile, polițiștii de la ordine publică au fost solicitați să intervină la 94 de evenimente, cele mai multe dintre acestea, 40, fiind sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

Polițiștii au fost sesizați și cu privire la săvârșirea a 67 de infracțiuni, dintre care 47 au fost infracțiuni contra persoanei și 9 contra patrimoniului.

În urma activităților de investigare, au fost prinse în flagrant delict 3 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, iar față de alte cinci persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În perioada de referință, polițiștii rutieri au avut o prezență activă pe principalele drumuri în vederea fluidizării circulației, prevenirii încălcării legislaţiei rutiere şi sancţionării cu fermitate a abaterilor constatate.

Astfel, pentru încălcările de la normele legale, au fost aplicate 1.187 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală se ridică la 302.519 lei.

De asemenea, pentru abaterile de la regulile de circulație pe drumurile publice, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare și reținute 56 de permise de conducere, 26 dintre acestea fiind pentru depășirea limitei de viteză și 5 pentru consumul de băuturi alcoolice.

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște și siguranță de minivacanță. În continuare, polițiștii dâmbovițeni se află al datorie, siguranța comunității fiind obiectivul principal al forțelor de ordine.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial