23 aprilie 2024
Polițiștii dâmbovițeni, acțiuni pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19

Polițiștii dâmbovițeni, acțiuni pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19

Webp.net-resizeimage-227Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-CoV-2

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

La activitățile desfășurate au participat peste 400 de polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției Sanitar-Veterinare și cei de la Direcția de Sănătate Publică. Astfel, la nivelul județului Dâmbovița, au fost verificate 156 de societăți comerciale, iar pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, au fost efectuate controale și în mijloacele de transport in comun, iar pentru nerespectarea O.U.G 195/2002 privind circulație pe drumurile publice au fost aplicate 101 sancțiuni. Alte 49 de sanctiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja sănătate, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Activitățile pentru prevenirea si limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial