17 mai 2024
Poliţiştii au făcut prăpăd printre şoferii prinşi pe picior greşit!

Poliţiştii au făcut prăpăd printre şoferii prinşi pe picior greşit!

polSIGURANŢA TRANSPORTULUI RUTIER PUBLIC DE PERSOANE ȘI MĂRFURI, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR DÂMBOVIŢENI !

 În doar trei ore, polițiștii rutieri au verificat peste 180 de autoturisme și au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale.

În această dimineață, în intervalul orar 06:00 – 09:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în colaborare cu efective de ordine publică au acționat în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane și mărfuri, pe raza municipiului Târgoviște.

În doar trei ore, polițiștii au controlat 182 de autovehicule destinate transportului public de persoane și mărfuri și aplicat 119 sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.100 de lei.

Din totalul amenzilor, 55 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002 și 50 pentru încălcarea prevederilor H.G. 69/2012 privind exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier.

De asemenea, 9 şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, iar unul pentru încălcarea normelor legale privind transportul persoanelor în regim taxi.

pol1pol2Pentru lipsa rovinietei, au fost aplicate 6 sancţiuni în conformitate cu prevederile O.G. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Ca măsură complementară, poliţiştii au retras 11 certificate de înmatriculare, 8 seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare, iar în cazul a două autovehicule au dispus suspendarea dreptului de utilizare al acestora.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial