28 aprilie 2024
Polițiștii au făcut controale până la ora 2, noaptea trecută. Ce nereguli au descoperit

Polițiștii au făcut controale până la ora 2, noaptea trecută. Ce nereguli au descoperit

Acțiuni desfășurate de polițiștii dâmbovițeni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică

În cursul nopții de 23 spre 24 septembrie a.c, în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița au acționat pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Activitățile și controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și menținerea unui climat de ordine și siguranță publica pe raza întregului județ. În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigarea criminalității rutiere, economice, criminalistică și luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale.

Astfel, au fost legitimate un număr de 557 de persoane și au fost oprite pentru control și verificate 413 autovehicule.

De asemenea, polițiștii au constat 5 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite au aplicat 311 sancțiuni contraventionale, a caror valoare se ridică la 113.270 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 63 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 244 pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002.

Totodată, ca masură complementară, polițiștii au reținut 11 de permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare.

Exemple: La data de 23 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești au oprit în trafic pentru control, pe DJ 702B, în localitatea Râncaciov, un autoturism condus de un barbat, de 39 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot pe parcursul zilei, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au surprins în trafic un alt bărbat, de 46 de ani, din comuna Doicești, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, pe raza comunelor Potlogi și Poiana, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au depistat doi bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 43 de ani, în timp ce ar fi condus autoturisme, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, Polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au oprit pentru control, pe DN 61, în comuna Corbii Mari, un autoturism condus de un bărbat de 71 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul ar fi avut dreptul de conducere anulat.

Tot la data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 19:47, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au surprins în trafic, pe DJ 718, în localitatea Viforâta, un bărbat de 41 ani, din comuna Aninoasa, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși avea permisul de conducere anulat. În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

* Depistat de polițiști la volanul unui vehicul, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce

La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au oprit pentru control pe drumul național 1 A, în localitatea Butimanu, un ansamblu de vehicule (tractor) condus de un bărbat de 26 de ani, din comuna Ulmi.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial