24 aprilie 2024

Poliţiştii au descins în târgul anual de la Titu!

targtAcţiune a poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit în Târgul Anual de la Titu.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 6.500 de lei.

De asemenea, s-a procedat la confiscarea a 800 de kilograme de legume şi fructe pentru care nu se deţineau documente justificative de provenienţă.

Totodată, administratorul unei societăţi comerciale din Piteşti a fost depistat în timp ce oferea spre comercializare articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ce purtau însemnele unor mărci înregistrate, pentru care acesta nu a putut prezenta documente de autenticitate.

Întrucât produsele erau susceptibile a fi contrafăcute, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea prevederilor legale privind mărcile şi indicaţiile geografice, iar bunurile descoperite, în valoare de 1.800 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial