3 mai 2024

Poliţia Găeşti, acţiuni pentru siguranţă în trafic!

aiorgaALEGE VIAŢA! Respectă regulile de circulaţie!

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi cei de la Formaţiunea Rutieră Găeşti au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, în special a celor în care sunt implicaţi pietonii, precum şi pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate pietonilor care traversează regulamentar strada.

Astfel, au fost verificate peste 200 de autovehicule şi au fost aplicate 119 sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.575 de lei.

Dintre acestea, 15 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 28 pentru neportul centurii de siguranţă şi 10 pentru defecţiuni tehnice.

Totodată, 5 pietoni şi 3 biciclişti au fost amendaţi pentru abaterile comise.

Faţă de 3 conducători auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, precum şi cea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.

De asemenea, au fost reţinute alte 3 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.

Poliţia rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Poliţiştii le recomandă pietonilor să traverseze prin locuri marcate ori semnalizate, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzii, după o asigurare prealabilă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial